Megemelték a tanügyi kisegítő személyzet fizetését
Vissza

Megemelték a tanügyi kisegítő személyzet fizetését

Elfogadta pénteki ülésén a kormány a sürgősségi rendeletet, amellyel a 2017/153-as bértörvényben 2022-re előirányzott szintre emelkedik a tanügyi kisegítő személyzet és más közalkalmazotti kategóriák fizetése - közölte a Facebook-oldalán a munkaügyi miniszter.

„Jó szándékkal viszonyulunk a tanügyi alkalmazottak követeléseihez” - írta bejegyzésében Marius Budăi.

A munkaügyi minisztérium mai sajtóközleménye szerint a közigazgatási alkalmazottak fizetése június elsejétől a 2017/153-as bértörvényben 2022-re előirányzott szintre nő, miután a kormány elfogadta a 2022/168-as sürgősségi rendelet első paragrafusát kiegészítő sürgősségi rendeletet. Az intézkedés a bértörvény 8-as számú mellékletében foglalt közalkalmazotti kategóriákat - köztük a tanügyi és az egészségügyi kisegítő személyzetet - érinti.

A minisztérium szerint a béremelést azért alkalmazzák a 8-as számú mellékletében foglalt összes közalkalmazotti kategóriára, hogy az intézkedés ne eredményezzen újabb egyensúlyhiányt a közszférában. A közlemény emlékezetett arra, hogy a jelenlegi bérezési rendszer méltánytalanságait a készülő új közalkalmazotti törvény hivatott felszámolni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ