Májustól lehet beiratkozni az előkészítő osztályokba
Vissza

Májustól lehet beiratkozni az előkészítő osztályokba

A tanügyminisztérium keddi közlése értemében, május 3-a és 18-a között lehet benyújtani a beiskolázási kérelmeket az előkészítő osztályokba. A kérelmeket le lehet tenni személyesen az adott oktatási intézménynél, de ugyanakkor online, interneten is benyújthatják az érintettek.

A beiskolázási kérelemhez a következő dokumentumokat kell csatolni: a szülő vagy a törvényes gyám személyazonossági igazolványa, a gyermek lakóhelyét igazoló okirat, a gyermek születési bizonyítványa, illetve azoknak a gyerekeknek az esetében, akik 2023. szeptember elseje és december 31-e között töltik majd be a 6 évet, szakmai ajánlást is be kell mutatniuk.

Amennyiben a beiskolázási kérelem nem a gyermek lakókörzetének megfelelő iskolába szól, akkor az ezt indokló általános különleges feltételeket is igazolnia kell a szülőnek. Az általános feltételek megtalálhatók a beiratkozási űrlapon, a specifikus feltételeket minden iskola külön szabja meg és tájékoztat is ezekről.

Abban az esetben, ha a gyermeket a rendelkezésre álló helyek hiánya miatt nem írják be a kért iskolába, a szülő kérvényezheti a gyermek felvételét a lakókörzet szerinti iskolába; ehhez be kell jelölnie a jelentkezési űrlapon ezt a lehetőséget.

Borítókép: illusztráció, ROHONYI D. IVÁN


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ