Konferencia Ligában játszhat a Kolozsvári CFR 1907
Vissza

Konferencia Ligában játszhat a Kolozsvári CFR 1907

Csütörtökön este – a szabályok értelmében – a labdarúgó Szuperliga bronzérmese, a Kolozsvári CFR 1907 és az alsóház győztese, a Krajovai U 1948 a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban döntötte el az utolsó kiadó nemzetközi kupa sorsát. A mérkőzést a vasutasok hosszabbítás után 1–0-ra nyerték meg Denis Kolinger fejesgóljával, és a következő idényben a Konferencia Liga selejtezőjében indulhatnak.

Romániát a Bajnokok Ligája selejtezőkben a Konstancai Farul képviseli, a Konferencia Liga selejtezőjében pedig a Román Kupa-győztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi Olt Sportklub, a bajnoki 2. helyezett FCSB és a bronzérmes CFR 1907 indul, utóbbi a második fordulóban kapcsolódik a sorozatba. A vasutasoknak ez lesz sorozatban a hatodik európai kupaszereplésük.

A fellegvári összecsapást mintegy 11 ezer néző tekintette meg a helyszínen, a meccset a nagykárolyi Kovács István vezette (egyik partjelzője a zilahi Tunyogi Ferenc volt).

Az első parázs helyzetet a 3. percben jegyeztük: a koszovói Ermal Krasniqi a 16-oson belül megtalálta Daniel Bîrligeát, aki megpróbálta a kapu torkában a curaçaói Rangelo Jangának továbbítani, de a kapus szemfülesebb volt. A túloldalon a 11. percben Aurelian Chiţu lövését hárította az olasz Simone Scuffet. Három perc múlva ismét Krasniqi volt a feladó, a horvát Lovro Cvek viszont fölé lőtte a labdát. A vendégektől a belga William Baetennek volt lehetősége az első félidőben, de a 38. percben leadott lövését blokkolta a horvát–német Denis Kolinger.

A második játékrészben a hajrára térve a 70. percben Petrila adta be a labdát Bîrligeának, utóbbi kapáslövését viszont Ionuţ Gurău kapus kivédte. Öt percre rá Chiţu bombájánál helytállt a kapus. A rendes játékidő hosszabbításában, a 90. + 1. percben a CFR 1907 a maga javára dönthette volna a találkozót, előbb Gurău kapus hárította Bîrligea erős lövését, majd Radu Negru blokkolta a horvát Anton Maglica próbálkozását. Még a lefújás előtt Cvek továbbított Kolingernek, aki fordulásból lőtt, de a kapus hárított.

A mindent eldöntő találatot Kolinger magasra ugorva fejelte a bal alsó sarokba a 97. percben, Petrila beívelése után. A mérkőzést az olasz Nicolo Napoli edzette oltyánok kettős emberhátránnyal fejezték be: a játékvezető még a 68. percben a második sárga lapot osztotta ki az argentin középpályás Juan Bauzának, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban, a 105. + 1. percben a belga Jeremy Huyghebaert is a kiállítás sorsára jutott (eredetileg sárgát kapott, de videobírózás után a döntést direkt piros lapra változtatták). A 107. percben a krajovaiaktól az erőnléti edző, Dumitru Vasilică reklamálásért szintén piros lapot kapott.

A 113. percben a krajovaiak tiltakozásképpen és levonulási szándékkal összegyűltek, ám végül a pályán maradtak, és két perc után folytatódhatott a játék.

Dan Petrescu csapata: Simone Scuffet – Cristian Manea, Denis Kolinger, Yuri Matias (106. perc Bogdan Ţîru), Mário Camora – Alin Fica (46. perc Claudiu Petrila), Lovro Cvek (91. perc Ovidiu Hoban), Bismark „Nana” Adjei-Boateng (84. perc Anton Maglica), Ermal Krasniqi – Rangelo Janga (46. perc Karlo Muhar), Daniel Bîrligea (120. perc Andrei Peteleu); fel nem használt cserék: Răzvan Sava – Robert Filip és Emmanuel Yeboah.

A találkozó után megható pillanatok is voltak: a rangidős, csereként beállt Ovidiu Hoban hivatalosan bejelentette a visszavonulását. A 40 esztendős játékos 309 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban, 18-szor volt eredményes és 14 gólpasszt adott. Összesen 496 meccset játszott, ebből 168-at a CFR színeiben, a vasutasok öt bajnoki címének részese volt.

Eredmény, mérkőzés a Konferencia Liga-indulásért: • Kolozsvári CFR 1907–Krajovai U 1948 1–0 (gól: Denis Kolinger – 97. perc; kiállítva: Juan Bauza – 68. és Jeremy Huyghebaert – 105. + 1. perc, mindkettő Krajova).

Ez volt a Kolozsvári CFR 1907 – minden sorozatban lejátszott – 63. mérkőzése ebben az idényben.

Borítókép: A mérkőzést eldöntő Denis Kolinger középpályás – FOTÓ: RITI JÓZSEF ATTILA


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ