Kolozsvári csapat nyerte az Erdélyi Kvízbajnokság döntőjét
Vissza

Kolozsvári csapat nyerte az Erdélyi Kvízbajnokság döntőjét

A kolozsvári Rhédey Kávézóban szervezték meg szombaton a 2022-es Erdélyi Kvízbajnokság döntőjét, amelynek házigazdája Kovács Zsolt kvízmester volt. Ezen év januárjában vette kezdetét Erdély első, tíz fordulós általános műveltséget, honismeretet és tájékozottságot ellenőrző bajnoksága, amelyben Szatmárnémeti, Kolozsvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Nagykároly városokból jelentkeztek résztvevő csapatok 2022 január és november között - tájékoztatott az RMDSZ.

A november 12-ei kolozsvári döntőn, amelynek szervezője a Mathias Rex Egyesület, támogatója pedig az RMDSZ Kolozs megyei szervezete volt, az öt város három legjobb csapata mérettette meg tudását Függőségek témában. A rendezvényen összesen 75 játékos volt jelen, valamint a csapatok szurkolótábora is részese volt a kvíznek, így növelve motivációját a játékosoknak. 

,,Örömmel tölt el, hogy ekkora érdeklődés övezte ezt a bajnokságot, ami számomra azt jelenti, hogy igény van minőségi szórakozásra, vitázásra, beszélgetésre! Egyértelmű: az erdélyi magyar értelmiséget foglalkoztatja, ami körülötte történik, legyen szó művészetről, sportról, háborúról vagy akár káros függőségekről’’ – nyilatkozta Kovács Zsolt, az Erdélyi Kvízbajnokság döntőjének házigazdája.

,,Úgy gondolom, Kolozsvár az a pontja Erdélynek, ahol Székelyföld, Partium és Belső-Erdély fiataljai nap, mint nap találkoznak, itt ismerik meg egymást igazán. Így adta magát, hogy a tudásukat is Kolozsvárra hozzák, ezért itt szerveztük meg a döntőt, hogy itt mutassák meg a tudásukat, s hogy mit is jelent a kocsmai értelmiség” – mondta Balló Tamás, az RMDSZ kolozsvári ügyvezető elnöke.

A 2022-es Erdélyi Kvízbajnokság döntő nyertesei az értékes ajándékcsomagok mellett pénzbeli díjakat is kaptak a Testplay jóvoltából. Harmadik helyen a Szatmárnémetiből érkezett Kvízió csapata végzett, őket követte második helyen A Család Csíkszeredából, első helyen pedig a kolozsvári Nihilista Unikornisok csapata örülhetett a végső győzelemnek. 

A szervezők a döntő után is programmal készültek a kvíz résztvevői számára, egészen pontosan egy bulival, ahol DJ Andris és DJ Pici biztosították a jó hangulatot.

Kép: RMDSZ


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: vasutassiker öngóllal
Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ