Grindeanu: nem akarják az RMDSZ távozását a kormányból, de tisztázza álláspontját Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentésére
Vissza

Grindeanu: nem akarják az RMDSZ távozását a kormányból, de tisztázza álláspontját Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentésére

Senki nem akarja az RMDSZ távozását a kormányból, de a szövetség vezetőinek magyarázatot kell adniuk Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentéséire - jelentette ki vasárnap Sorin Grindeanu.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) első alelnöke a Prima TV-nek nyilatkozva elmondta, szerinte a magyar kormányfő rasszista beszédet mondott a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványoson). „Ez nem csak az én álláspontom. Ismertek a hazai és a nemzetközi reakciók“ - jelentette ki a politikus. Grindeanu emlékeztetett arra, hogy maga Markó Béla volt szövetségi elnök is magyarázatot vár az RMDSZ vezetőitől. „Szükség van az RMDSZ álláspontjának a tisztázására. Ha ez megtörténik, senki sem akarja, hogy távozzanak a kormányból“ - fejtette ki a PSD első alelnöke.

Elmondta, hogy meggyőződése szerint erre a tisztázó jellegű beszélgetésre a koalíció következő ülésén sor kerül. Azt még nem tudni, hogy mikor, mert a kormánypártok vezető politikusai közül többen szabadságon vannak, a PSD elnökét, Marcel Ciolacut pedig megfertőzte a koronavírus - tette hozzá.

Arra a kérdésre, miért ragaszkodik a PSD az RMDSZ kormányon maradásához olyan körülmények között, hogy a szociáldemokratáknak és a liberálisoknak a magyar szervezet nélkül is lenne parlamenti többsége, Grindeanu kijelentette: „Mert jó szakemberek“. Kifejtette, hogy szállításügyi miniszterként kiválóak a kapcsolatai a kormány RMDSZ-es tagjaival, és sajnálná, ha eltávolítanák őket a kormányból, de szerinte feltétlenül szükséges pontosítások – írja az Agerpres.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csütörtöktől Janovics Napok az Erdély ...
Először helyeztek ki köztéri adventi ...
Csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ