Felderítő katonai repülőgépet küld a NATO Romániába
Vissza

Felderítő katonai repülőgépet küld a NATO Romániába

Felderítő repülőgépeket küld az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) Németországból Romániába, hogy közelebbről tudja nyomot követni az ukrajnai háború alakulását - írta a DPA a katonai szövetség mai sajtóközleménye alapján.

Az AWACS gépek kedden érkeznek Bukarestbe, a NATO szerint azért, hogy „erősítsék a szövetség jelenlétét a térségben, és figyelemmel kísérjék az orosz katonai tevékenységet”.

A jelenleg Németország nyugati részében, egy Aachenhez közeli bázison állomásozó gépek a román légierő Bukarest melletti otopeni-i bázisán szállnak le, mintegy 200 kilométerre az ukrán határtól, és több hétig ott is maradnak.

„Mivel Oroszország illegális ukrajnai háborúja továbbra is fenyegeti Európa békéjét és biztonságát, nem lehet kétséges, hogy a NATO eltökélt a szövetséges területek minden egyes centiméterének megvédésére” - nyilatkozta a NATO szóvivője.

Oana Lungescu hozzátette, hogy az AWACS-ok a NATO elrettentő és védelmi pozíciójának kulcsfontosságú eszközei, mivel több száz kilométeres távolságból képesek felderíteni más repülőgépeket.

A felderítő repülőgépekkel együtt 180 katona is érkezik az otopeni-i bázisra.

Ezek a repülők a radarrendszerükkel több mint 400 kilométeres távolságból képesek más repülőgépeket lokalizálni és azonosítani.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csecsemőhalandóság: először csökken ...
Hat embert lelőtt egy fiatal nő egy ...
Jelentősen nőtt az elektromos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ