Előrejelzés: fokozatos lehűlés és gyakori esőzés
Vissza

Előrejelzés: fokozatos lehűlés és gyakori esőzés

Fokozatosan lehűl az idő az előttünk álló két hétben, helyenként akár 10 Celsius-fokkal is csökkenhet a nappali csúcsértékek átlaga, és gyakran lehet esőre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 29-e és szeptember 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a jelzett időszak első felében fokozatosan lehűl az idő, szeptember 6-áig a nappali csúcsértékek átlaga a kezdeti 27 fokról 20-23 fokig csökken, éjszaka 7-11 fokig hűl a levegő. Szeptember 7-e és 10-e között aztán ismét melegebb lesz, mint ilyenkor általában, 23-26 Celsius-fokos maximumokkal és 10-15 fok közötti minimumokkal. Esőre gyakran lehet számítani, nagyobb mennyiségű csapadék augusztus 30-a és szeptember 1-je között, majd szeptember 4-én és 5-én várható.

A hegyekben a jelzett időszak első napjaiban a nappali csúcsértékek átlaga 18 és 27 Celsius-fok, az éjszakai minimumoké 9-15 fok között változik. A hónap utolsó napjától itt is fokozatos lehűlés kezdődik, 10-18 fok közötti maximumokkal és 4-11 fok közötti minimumokkal. Szeptember 6-a után itt is felmelegszik az idő. Augusztus 29-e és szeptember 2-a között kiterjedt területeken lehet csapadék, majd szeptember 3-a és 5-e között elszórt esőzések várhatók.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csütörtöktől Janovics Napok az Erdély ...
Először helyeztek ki köztéri adventi ...
Csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ