Dévényi Sándor Kossuth-díjas építésznek nyílik kiállítása Kolozsváron
Vissza

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építésznek nyílik kiállítása Kolozsváron

Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész egyéni kiállítása nyílik meg szerdán, március 8-án a kolozsvári Művészeti Múzeumban.

Dévényi Sándor a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a pécsi organikusok körének meghatározó alakja, valamint a Kós Károly Egyesülés alapító tagja. „Munkái téren és időn átívelő hidat képeznek. Az organikus építészet meghatározó személyisége, így építészete térben, időben és történelmileg is alkalmazkodik a környezetéhez. Ennek az organikus, holisztikus megközelítésnek köszönhetően munkáit az örökkévalóság határozza meg. Munkásságának egyaránt része a városrehabilitáció, a műemlékek-helyreállítás, lakó-, iroda- és középületek tervezése, valamint a várostervezés” – olvasható a tárlat beharangozójában.

Kolozsvári kiállítását Zakariás Attila építész, az MMA rendes tagja nyitja meg március 8-án, szerda délután 5 órától a kolozsvári Művészeti Múzeumban. Az eseményen felszólal Demeter Stefánia Katalin konzul, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, valamint Lucian-Nastasă Kovács, a kolozsvári Művészeti Múzeum igazgatója.

A tárlat – amelynek kurátora Dénes Eszter – március 26-ig látogatható.

Az építésszel készített videóinterjúnk ide kattintva tekinthető meg.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ