Dacian Cioloş pártot alapít – a Románia 100 platform civil mozgalom marad
Vissza

Dacian Cioloş pártot alapít – a Románia 100 platform civil mozgalom marad

Dacian Cioloş volt miniszterelnök bejelentette, legtöbb két héten belül kérvényezni fogja egy új politikai párt bejegyzését, ami részt fog venni az európai parlamenti választásokon. Az általa vezetett Románia 100 platform civil mozgalom marad.

Amint azt Cioloş egy szerdai kolozsvári fórumon közölte, a platform átveszi a létező energiákat és egy politikai projektbe vezeti át, aminek komolynak és hitelesnek kell lennie.

„A Románia 100 platformmal civil mozgalomként kezdtük, politikai mozgalommal folytatjuk. Az elkövetkező napokban, legtöbb két héten belül kérvényezni fogjuk egy új párt bejegyzését, aminek célja ezeket az energiákat átvezetni a politikai színtérre is. A két dolog továbbra is kapcsolatban lesz, a platform civil szervezet lesz, célja átvenni a létező energiákat, és átvezetni egy politikai projektbe, aminek komolynak és hitelesnek kell lennie” – fogalmazott Cioloş.

Mint hangsúlyozta, olyan projektet akar, amelyben a Románia 100 képviselői úgy lépnek fel együtt, hogy nem kell többé szégyelleniük, hogy politizálnak.

„Én is azt szeretném, ha a politizálás nem válna alapfoglalkozássá, hanem egy intermezzo lenne szakmai életünkben, amelynek során felvállalunk néhány dolgot a közösség érdekében, majd visszatérünk. (…) Ez a mi víziónk, nem azért jöttünk, hogy ígérgessünk, az egyetlen ígéret, amit tehetünk, hogy együtt maradunk önökkel” – mondta a volt kormányfő a kolozsvári fórumon.

Hozzátette: a leendő párt programján immár egy éve dolgoznak.

„Én egyedül vagy pár emberrel, ha nincsenek sokan, akik felvállalják ezeket a dolgokat, nem indulok útnak. Én sem vagyok elégedett bizonyos dolgokkal, vásárra viszem a bőröm, az erőforrásaim és az energiám, s megtesszük az első lépést, majd fejleszteni kell valahonnan. (…) Van időnk a következő választásokig, másként nem vágtunk volna bele a politikai projektbe. Részt veszünk a választásokon egy politikai párttal. A párt bejegyzésének kérvényezését követően még hónapokig eltart a folyamat, majd kezdődhetnek a beiratkozások a pártba. Ez a forma, meg kell adnunk az alapot ahhoz, ami attitűdváltást jelent, ha nem történik meg a kikapcsolás, csinálhatunk tucatnyi pártot is” – mondta Dacian Cioloş.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...
Három milliárd lej napelemrendszerek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ