Ciolacu: még nem volt szó semmiféle kormányátalakításról
Vissza

Ciolacu: még nem volt szó semmiféle kormányátalakításról

Cáfolta pénteken a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu, hogy a koalícióban napirenden lenne a kormányalakítás.

A politikus Cseke Attila fejlesztési és Vasile Dîncu védelmi miniszterrel tartott pénteken Besztercén sajtótájékoztatót. Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök és a koalíciós pártok sem jelentettek be eddig kormányátalakítást.

„Nem ígérhetem, hogy nem lesznek minisztercserék, mert az ilyesmi természetes egy kormányban. Csak azt mondom, hogy ezzel a témával még senki nem rukkolt elő, úgyhogy engem se faggassanak erről, mert én sem jeleztem, hogy szükségesnek látnék minisztercseréket' - válaszolta Ciolacu a kormányátalakítást firtató újságírói kérdésre.

A PSD elnöke kijelentette: a koalíció működik, és ha valóban napirenden lesz a kormányalakítás, azt nem fogják eltitkolni. Hangsúlyozta, hogy a miniszterek tevékenységének kiértékelése a kormányfő hatásköre. „Ttöbb mint egy hónappal ezelőtt a kormányfő valóban kiértékelte a miniszterek tevékenységét, de eddig egyetlen változtatásra sem tett javaslatot a koalíciónak”, nyilatkozta a politikus.

Marcel Ciolacu, Cseke Attila és Vasile Dîncu pénteken megtekintették az új besztercei sportcsarnok munkálatait. Meg nem erősített sajtóhírek szerint minden pártból egy-egy tárcavezetőt cserélne le a miniszterelnök, olyanokat, akiknek a tevékenysége kívánni valót hagy maga után. Az egyik közülük épp Vasile Dâncu.

(Foto: gov.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Biztosan nevetünk majd Katával, ha ...
VIDEÓ – Tűzijáték a Szent ...
VIDEÓINTERJÚ – Surányi Ildikó: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ