Ciolacu: a PSD és a PNL külön indul a jövő évi választásokon
Vissza

Ciolacu: a PSD és a PNL külön indul a jövő évi választásokon

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök leszögezte: megértette koalíciós partnerük, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) üzenetet, és a két alakulat külön fog indulni a jövő évi választásokon – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.

A téma azt követően merült fel, hogy koárbban Ciolacu azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy a PNL elnökével, Nicolae Ciucával „tandemben” induljanak a 2024-es választásokon, jómaga az államfői, Ciucă a miniszterelnöki tisztségért. Erre reagálva másnap Nicolae Ciucă kijelentette, pártjában minden döntést a vezetőséggel és a területi szervezetekkel való egyeztetést követően hoznak meg. „Erről a témáról nem tárgyaltunk, így nincs értelme találgatásokba bocsátkozni” – szögezte le.

Pénteken Ciolacu az újságírók érdeklődésére rámutatott, üzenetével értésre kívánta adni, hogy részéről a jelenlegi koalíció a 2024-es választások után is fennmaradhat, és ha mindkét párt így vélekedik, létrehozhatnak egy választási szövetséget.

„Erről a két párt tagjainak kell dönteniük. De láttam a koalíciós partnereink reakcióját, amiből az derült ki, hogy nem tartják szükségesnek. Akkor külön indulunk a választásokon, nincs ezzel semmi probléma. Jó tudni, hogy ne fárasszam fölöslegesen a kollégáimat” – fogalmazott Ciolacu.

Hozzátette: a miniszterelnök-csere akkor fog megtörténni, amikor kell. „Nem fogjuk sem sokkal meghaladni az időpontot, sem nagyon előre hozni” – válaszolta.

A koalíciós megállapodás értelmében májusban Nicolae Ciucă jelenlegi miniszterelnöknek le kellene mondania, hogy átengedje a helyét a PSD és a képviselőház elnökének, Marcel Ciolacunak. Az egyezményben május 25-e szerepel a rotáció határidejeként.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Konferencia Liga: hosszú negatív ...
Ismét napirenden a kormányfőcsere
Áldozatok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Ballagókhoz s nem csak
  • Elballagtak az Apáczai-líceum diákjai
  • Az iskola anyacsavar, recepteskönyv, ...
  • Magyarságfóbia
  • Elballagtak az Apáczai-líceum ...