CFR 1907: 2022 legjobb férfi sportcsapata
Vissza

CFR 1907: 2022 legjobb férfi sportcsapata

A bukaresti Nemzeti Operában rendezett gálán csütörtökön este 14 kategóriában díjazták a legjobb sportolókat. A jutalmakat a 2022-es év eredményei alapján a sportminisztérium partnere, a Román Sportsajtó Egyesület (Asociaţia Presei Sportive) összegezte és jelölte ki, az ünnepi eseményen részt vett több jelenlegi és volt sportoló, edző, szövetségi és klubelnök, Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, továbbá a politikai élet képviselői, közte Novák Károly Edurárd sportminiszter és Nicolae Ciucă miniszterelnök. A legjobb férfi sportegyesület címet a Szuperligában jelenleg is az élen álló, a Román Kupában negyeddöntős, és a Konferencia Ligában nyolcaddöntőért játszó a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata kapta. A legjobb férfi sportoló a 100 és 200 m-es távon kétszeres világ- és Európa-bajnok David Popovici gyorsúszó lett.

A fiatal, mindössze 18 esztendős úszósztár tenerifei felkészülési edzőtáborból tért haza, hogy átvegye a kitüntetést.

A legjobb női sportoló címet az evezésben szintén kétszeres Európa- és világbajnok Simona Radiş, a kettes és a nyolcas tagja. A 23 éves sportoló azt nyilatkozta, hogy reméli, utol tudja érni és le tudja majd hagyni Elisabeta Lipăt az éremgyűjtésben.

Kolozsvár másik képviselője, aki jutalmat érdemelt ki a gálán, az Universitatea Sportklub gyengénlátó cselgáncsozója, Alexandru Bologa, mint legjobb férfi paralimpiai sportoló.

A jutalmazottak listája:

Legjobb férfi sportoló: David Popovici (úszó).Legjobb női sportoló: Simona Radiş (evezés).Legjobb férfi edző: Antonio Colamonici (evezés).Legjobb női edző: Mihaela Melinte (atlétika).Legjobb férfi paralimpiai sportoló: Alexandru Bologa (gyengénlátó cselgáncsozó).Legjobb női paralimpiai sportoló: Camelia Ciripan (asztalitenisz).Az év sporteseménye/legjobb nemzetközi verseny szervezése Romániában: a junior úszó Európa-bajnokság Otopeni-ben.Legjobb férfi sportcsapat: Kolozsvári CFR 1907 (labdarúgás).Legjobb női sportcsapat: Bukaresti Rapid (kézilabda).Az év férfi csapata egyéni sportokban: Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan (férfi kétpárevezős).Az év női csapata egyéni sportokban: Simona Radiş és Ancuţa Bodnar (női evezés, kormányos nélküli kettes).A sportminisztérium különdíja/Sportlegenda díj: Octavian Bellu és Mariana Bitang edzők (torna).Fiatal női tehetségek díja: Elena Zaharia (asztalitenisz).Fiatal férfi tehetségek díja: Andrei Istrate (asztalitenisz).

Borítókép: FACEBOOK/CFR1907


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csecsemőhalandóság: először csökken ...
Hat embert lelőtt egy fiatal nő egy ...
Jelentősen nőtt az elektromos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ