Bűnügyi dossziét nyitottak Simion nevére – dulakodás a rendőrök és az AUR-osok között
Vissza

Bűnügyi dossziét nyitottak Simion nevére – dulakodás a rendőrök és az AUR-osok között

Bűnügyi dossziét nyitott a rendőrség a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion nevére, amiért eltiltás hatálya alatt ült volánhoz – értesült az Agerpres hírügynökség rendőrségi forrásokból. A politikust a bukaresti Victoriei téren állították meg a rendőrök, ahol a hétvégére bejelentett AUR-tüntetés előkészületei zajlottak.

A fővárosi rendőrség közleményében azt tudatta, hogy egy 36 éves férfi – mint kiderült, George Simion – eltiltás hatálya alatt ült volánhoz. Bekísérték a rendőrségre és eljárást indítottak.  

Emellett a rendőrök megállították egy autóbusz sofőrjét is, aki tiltott helyre hajtott be a busszal és parkolta le a járművet. Az illető 1450 lejes büntetést kapott és harminc napra bevonták a jogosítványát. Az eljárás közben az egyik rendőrt az AUR-osok bántalmazták, ezért az esetet jelentették az illetékes ügyészségnek hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. A közlekedésrendészet munkatársai elrendelték az autóbusz elvontatását – derül még ki a hatósági közleményből.

Az AUR azt adta hírül közleményében, hogy a csütörtökről péntekre virradó éjszakán a csendőrök és rendőrök egy csoportja „erőszakosan közbelépett”, miután a párt autóbuszát leparkolták a Victoriei téren az október 2-ára tervezett tüntetés népszerűsítésére. Az AUR azt állítja, hogy a tüntetők több órán át tartó tárgyalás után sem voltak hajlandók elvinni onnan a buszt, a csendőrök behatoltak a járműbe és leszállították a rajta tartózkodókat. Az AUR több tagját és szimpatizánsát is bántalmazták a rendvédelmi szervek, bár nem akadályozták a forgalmat és nem követtek el csendháborítást – áll a közleményben. Mint írták, George Simion elkísérte az Igazságügyi Orvostani Intézethez a „bántalmazott tüntetőket.”
A tájékoztatás értelmében, kérni fogják a szakértői igazolást „a brutális csendőri beavatkozás és ütlegelések” nyomairól.

A fővárosi rendőrség közleményében arról tájékoztatott, hogy a péntekre virradó éjszaka többen közrend- és közcsendháborítást követtek el a Victoriei tér környékén, amiért három, összesen 14 200 lej értékű bírságot róttak ki.

Képünk illusztráció


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csütörtöktől Janovics Napok az Erdély ...
Először helyeztek ki köztéri adventi ...
Csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ