Billie Jean King Kupa – Románia-Magyarország 3-0
Vissza

Billie Jean King Kupa – Románia-Magyarország 3-0

Ana Bogdan két szettben (6:0, 6:2) legyőzte Udvardy Pannát szombaton a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc harmadik mérkőzésén, így a román női teniszválogatott 3-0-s, behozhatatlan előnybe került, és továbbjutott a 2023-as finálé selejtezőjébe.

A szombati nyitómérkőzésen a Gálfi Dalmát pénteken két szettben (6:1, 6:4) verő Ana Bogdannak a Jaqueline Cristiannal szemben három szettben (6:2, 4:6, 7:6) alulmaradt Bondár Annával kellett volna megküzdenie, de végül a magyar kapitány a világranglistán 88. helyezett Udvardyt küldte pályára.

A két játékos 2017 óta már négyszer megmérkőzött egymással, és mindig Bogdan bizonyult jobbnak.

Az ötödik csata is a 48. helyen álló román játékos fölényét hozta, aki semmire nyerte az adogatógémjeit, miközben kétszer is elvette Udvardy Panna szerváját.

Mivel a párharc eldőlt, a két kapitány döntése alapján már csak várhatóan egy tét nélküli páros találkozóra kerül sor Nagyváradon.

Románia jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a magyar csapat az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

A két válogatott tizedszer találkozott, de csak egyszer, 1993-ban nyertek a magyarok, akik legutóbb 2002-ben szerepeltek a világelitben. 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: vasutassiker öngóllal
Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ