Áradások Argeş és Vâlcea megyében
Vissza

Áradások Argeş és Vâlcea megyében

Tűzoltók segítségére volt szükség négy Argeş megyei településen az áradások miatt. Kórházba került egy nő, akit Albeştii de Argeş községben elsodort a víz.
Az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a nőt a helyi lakosok mentették ki a vízből, a mentőcsapatok megérkezése előtt. A szíve leállt, de a SMURD munkatársai újraélesztették, és kórházba szállították.

Tűzoltók segítségére volt szükség az áradások miatt több Vâlcea megyei településen is. A Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a megyeszékhely, Râmnicu Vâlcea egyik utcájának több udvara is víz alá került.

Vâlcea megye egy részére szombat délután harmadfokú viharriasztást bocsátottak ki a meteorológusok. Az érintett térségekben villámlásoktól és óránként 60 kilométeres sebességű széllökésektől kísért záporok várhatók, a lehulló csapadék mennyisége elérheti az 55 litert négyzetméterenként.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet másodfokú árvízkészültséget rendelt el vasárnap 14 óráig 12 megye folyóira. Az érintett megyék: Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Hunyad, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova és Ilfov.

A hidrológusok ugyanakkor elsőfokú árvízkészültséget rendeltek el vasárnap éjfélig Bihar, Kolozs, Hunyad, Fehér, Szeben, Krassó-Szörény, Temes, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Tulcea és Konstanca megye folyóira is.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ