A szervezett bűnözés elleni átfogó akciót hajtottak végre
Vissza

A szervezett bűnözés elleni átfogó akciót hajtottak végre

A szervezett bűnözés elleni eddigi legnagyobb akcióját bonyolította le szerda reggel a román rendőrség, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészséggel (DIICOT) összehangolva országszerte 489 házkutatást és 130 rajtaütést hajtottak végre.

A Marcel Vela belügyminiszter által - a második világháborús szövetséges partraszállást jelölő "D-day" mintájára - "Z-napnak" (románul: "ziua Z") nevezett napon 21, kábítószer-kereskedelemmel, illegális migrációval, emberkereskedelemmel, szexuális kizsákmányolással, uzsorával, zsarolással és pénzmosással foglalkozó bűnbanda tagjaira csaptak le Bukarestben és az ország megyéinek több mint felében. Az akcióban több mint háromezer rendőr, csendőr és határőr vett részt.

A DIICOT közleménye szerint a koronavírus-járvány közepette a külföldön tevékenykedő román szervezett bűnözői hálózatok fontos vezetői tértek vissza ebben az időszakban az országba.

A tengerparti Constanţa megyében végzett mintegy 70 házkutatás során 111 kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe. Nyolc másik megyében egy prostituáltakat futtató, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Svájcban és Nagy Britanniában is kiterjedt hálózattal rendelkező emberkereskedő banda 18 vezetőjére csaptak le.

A belügyminiszter szerint a 21 bűnszövetkezet gazdasági bűncselekményei során okozott kár mintegy 40 millió euróra tehető.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...
Három milliárd lej napelemrendszerek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ