A BBTE ismét megvizsgálja a belügyminiszter doktori dolgozatát
Vissza

A BBTE ismét megvizsgálja a belügyminiszter doktori dolgozatát

Mivel újabb plágiumgyanú merült fel, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) ismét megvizsgálja Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatát.

A felsőfokú oktatási intézmény mai sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy a Bode disszertációjával kapcsolatban megjelent új információk ismeretében az etikai bizottság ismét megvizsgálja a dolgozatot.

Tekintettel az ügyet övező nagy érdeklődésre ezúttal független nemzetközi szakértőket is bevonnak a vizsgálatba - szögezték le.

Az egyetem képviselői emlékeztettek: az etikai vétségek gyanúját az ezeket jelző panasz alapján vizsgálják ki, illetve ha egyértelmű bizonyítékok állnak rendelkezésre, hivatalból kivizsgálást indítanak, ez azonban csak a meglévő bizonyítékokra szorítkozhat. Minden más megközelítés törvénytelen lenne és szembemenne az ártatlanság vélelmének elvével.

„A vizsgálat azonban újraindítható, valahányszor új bizonyítékokkal állnak elő az érdekeltek” - fogalmaztak a sajtóközleményben.

Korábban az egyetem korábban közzétette az etikai bizottság következtetéseit Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatban. A testület megállapította, hogy a disszertáció szerzője egy sor etikai vétséget követett el, hibásan idézett más művekből és néhány részletet plagizált is. Az etikai bizottság szerint az észlelt hibák nem indokolnak szankciókat, de elvárják a belügyminisztertől és a dolgozatát publikáló kiadótól, hogy javítsa ki a feltárt hiányosságokat.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...
Három milliárd lej napelemrendszerek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ