Riti

József Attila

Sütő György neve nem ismeretlen az idősebbek számára Szamosújváron. Generációk nőttek fel Sütő György matematikatanár keze alatt. Részben az ő emlékét is hivatott feleleveníteni az a könyv, amelyet a matematikatanár fia, Sütő Gyuszi írt Megpróbáltam címmel. Az önéletrajzi kötet a szerző megpróbáltatásait mutatja be az olvasó számára, erre utal a címe is.
Máskép(p)
Március 3. és 5. között zajlott a 23. Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK), amelynek helyszíne a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum volt. A rangos diákköri konferenciát első alkalommal szervezték Szamosújváron.
Közhír
Változásokat hoz az új tanév a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum számára is. Pap György Attila, aki az elmúlt tanévben az iskola igazgatója volt, személyes okokra hivatkozva visszalépett a tisztségből, az intézmény tantestülete pedig Kulcsár Melinda, fizikatanárt választotta meg igazgatónak. Az új igazgató augusztus 31-én délelőtt vehette át kinevezését, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőséget Szabó Gábor képviselte az eseményen.
Közhír
Szamosújváron péntek délelőtt átadták a főként uniós alapokból felújított Alkantarai Szent Péter római katolikus templomot és az egykori ferences kolostort, amelynek alapkőletételére 1748 októberében került sor, P. Ponori Anaklét házfőnök idején.
Közhír
Tartalmas program és napsütés, minden adott volt ahhoz, hogy sikeres legyen a Téka Alapítvány által szervezett gyereknapi rendezvény június 6-án, vasárnap. A nap első felében a kérői Tékarám Lovasudvar szolgált helyszín gyanánt, ahova szép számban gyűltek össze a kisgyerekes családok, később pedig az Adventure Academy udvarra várták a gyerekeket.
Közhír
Szamosújváron is sikerült megszervezni a hagyományos ballagást, ha picit módosult formában is. Kisebb társaik és a pedagógusok előbb 17 bentlakó diákot búcsúztattak a Téka Alapítvány székhelyén, majd az iskolai ballagás nagy napja péntekre, június 4-ére volt kitűzve – a ballagók az iskolától az örmény székesegyházig vonultak.
Zoom