label_szabadsag
1 USD 3.94  1 EUR 4.44  100 HUF 1.41
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Kitekintő
Az Ön híre

Az apáczaisok Neoton-musicalje szeptemberben is!   [2015. szeptember 02.]
Nagyítható
A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskara ismét előadja nagysikerű Neoton-musicaljét szeptember 29-én, kedden 18 órától a Kolozsvári Magyar Operában – rendező Gombár Annamária, koreográfus Cristea Diana, zenei vezető Szabadi Ildikó. Hatéves kortól ajánlott. A Szép nyári nap (Böhm György–Korcsmáros György) című előadásra a helyfoglalási igényeket az apaczaimeghivo@gmail.com e-mail címre várják. Az előadás ingyenes, adományokat elfogadnak.

Neurológiai harmónia a digitális korban   [2015. szeptember 02.]
Dr. habil. Gyarmathy Éva, a Magyar Tudományos Akadémia TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet főmunkatársa Kolozsváron tart előadást Neurológiai harmónia a digitális korban címmel 2015. szeptember 16-án, délután 6 órától a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében.

Az esemény szervezője a Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete.

Társszervezők: Romániai Magyar Pedagógus Szövetésg, Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Alkalmazott Pszichológia Intézet és a Tanárok Vagyunk Akadémia.

Legyél az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) önkéntese!   [2015. augusztus 13.]
Nagyítható
Önkénteseket keres a régió legnagyobb természetjáró civil szervezete, az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE). A ekések segítségedet igénylik: arra kérnek téged, legyél pontbíró a szombaton, augusztus 15-én sorra kerülő Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra immár tizenkettedik alkalommal szervezett gyalogos vagy az első alkalommal kezdeményezett bringás változatán.

Az lesz a feladatod, hogy a gyalogtúrások, illetve a bringások érkezésekor a túrafüzetükbe bejegyzed az időt, és öntapadóst ragasztasz bele. Ne aggódj, nem lavinaként érkeznek az emberek, nem kell tartanod a stressztől!

Előnyök: kellemes társasággal töltöd a napot, betekintést nyersz Erdély legnagyobb természetjáró civil szervezetének életébe, illetve az EKE Kolozsvár 1891 eme két rendezvényébe, új embereket ismersz meg.

A szervezők emlékpolóval, jelvénnyel és túrafüzettel ajándékoznak meg.

Részletekért hívd a 0723-400496-os mobilszámot, vagy írj emailt a koskaroly@robeni.ro email címre. Helyedben nem haboznék!

I. Kós Károly Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra   [2015. augusztus 12.]
Nagyítható
A 6. Kolozsvári Magyar Napok keretében idén először hirdeti meg az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 a Kós Károly Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrát, 50, illetve 62/65 km-es távon, augusztus 15-én.

Az 50 km-es kerékpártúra útvonala vázlatosan: Kolozsvár – Hója erdő – Kányafő – Kis Martonos – Bátori hegy – Gorbói országút – Gyerőffy szöktető – Gyerővásárhely – Jegenyei menedékház – Ordományos – Riszeg tető – Szentimrei villa.

Akik vállalják a 62/65 km-es változatot, a Szentimrei villától Kalotanádason keresztül Egeres vasúti megállóhelyhez (Halta Aghireş) vagy vasútállomásig mehetnek.

Indulás: augusztus 15., 7.00, Kolozsvárról, a Kakasos Templomtól.

A szervezők minden résztvevőt emlékpólóval, oklevéllel és kitűzővel jutalmaznak, túrakalauzt biztosítanak, egyes ellenőrző pontoknál vízzel és édességcsomaggal látnak el, a célpontnál pedig (Szentimrei villa) étellel-itallal vendégül látnak.

A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.

A visszatérés vonattal lenne Egeresről, a 17.51-es, vagy 18.09-es járattal, vagy akár kerékpáron Kolozsvárig.

Részvételi díj:
• 30 lej,
• EKE tagoknak 20 lej (EKE-igazolvány felmutatása kötelező),
• diákoknak és egyetemistáknak 20 lej (diákigazolvány felmutatása kötelező).

Tanácsok:
• Feltétlenül terepgumikkal felszerelt kerékpárral gyertek!
• Hozzatok magatokkal: 2 db. pótbelsőt, belsőjavító-készletet, külsőgumi-leszedő kulcsot, pumpát.
• Hozzatok kerékpáros-sisakot, esőkabátot, első lámpát, esetleg fejlámpát is, hátsó villogót.
• Ajánlott túracipővel jönni (helyenként gyalogolni, kerékpárt tolni is kell)!
• 1,5 – 2 liter vízzel és élelemmel ajánlott elindulni.

Mivel a túra útvonala nagyrészben nincs kijelezve, a résztvevők egyezsége alapján lehetséges akár csoportos indulás-haladás-érkezés is, túravezető áll rendelkezésre!

A szervezési munka megkönnyítéséért, kérjük az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat a következő telefonszámon: 0723-400496, illetve e-mail címen: koskaroly@robeni.ro.

Bármilyen, a kerékpártúrával kapcsolatos információt úgyszintén a fenti e-mail címen vagy telefonszámon lehet igényelni.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az igazi terep-kerékpározást! Aki még nem tudja, milyen egy terep-kerékpáros maraton, az most megtapasztalhatja! És garantáltan senki nem fogja megbánni a végén!

*****
Pontosítások a Sztánáról Kolozsvárra való vonatos visszatérést illetően:
• a visszatérés vonattal lehetséges Sztánáról (17.36-os vagy 17.56-os járattal) vagy Egeresről, a vasúti megállóhelyről/vasútállomásról (17.46-os/17.51-es, vagy 18.04-es/18.09-es járattal).
• a TFC-járaton a vonatjegy ára 4,5-5,5 lej közötti összeg, a kerékpárjegy ára 4,5 lej.
• a CFR (SNTFC) délutáni járatára a menetjegy ugyanannyi, a kerékpárjegy 5 lej.

XII. Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúrák   [2015. augusztus 12.]
Nagyítható
A 6. Kolozsvári Magyar Napok keretében szervezi meg az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 és a Szentimrei Alapítvány az 50, 25 és 10 km-es XII. Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúrákat augusztus 15-én.

Minden résztvevőt emlékpólóval, oklevéllel és kitűzővel jutalmazunk, túrakalauzt biztosítunk, egyes ellenőrző pontoknál vízzel és édességcsomaggal látunk el, a célpontnál (Szentimrei villa) megvendégelünk.

A túrák útvonala:
10 km: Sztána / Szentimrei villa – Csiga domb – Riszeg tető – Szentimrei villa

25 km: Sztána / Református Parókia – Kispetri – Almási vár – Zsobok – Riszeg tető – Szentimrei villa – Református Parókia

50 km: Kolozsvár – Hója erdő – Kányafő – Kis Martonos – Bátori hegy – Gorbói országút – Gyerőffy szöktető – Gyerővásárhely – Jegenye–Kőbánya letérő – Ordományos – Riszeg tető – Szentimrei villa

Résztvevők szállítása:
A 25 km-es táv résztvevőinek a szállítását biztosítjuk menet-jövet. A kisbusz 7.30 órakor indul Kolozsvárról a Széchenyi téri Flip üzlet elől.
Az 50 km-es táv résztvevőinek a hazaszállítását biztosítjuk Sztánáról.
A szállítási hozzájárulás személyenként 5 lej.

Kérjük, hogy a szállítási igényt mielőbb jelezzék a szervezőnél – elérhetőség:
0727-192841, e-mail: koskaroly@robeni.ro.

Sztána egyéb megközelítési lehetőségei:
• Személyautóval: Kolozsvár – Sárvásár – Zsobok – Sztána útvonalon
• Vonattal Kolozsvárról Sztánára: CFR 07.45 órakor
• Visszatérés Sztánáról Kolozsvárra: CFR 17.37 órakor

A túrák adatai (táv, indulás helye, indulás ideje):
• 10 km, Szentimrei villa, 10.00
• 25 km, Sztána – Református Parókia, 09.30
• 50 km, Kolozsvár – Kakasos Templom, 06.30

Részvételi díj:
• Felnőtt EKE tag: 25 lej, nem EKE tag: 35 lej
• Gyerek – 6-14 év EKE tag: 10 lej, nem EKE tag: 15 lej
• Gyerek – 6 évig: ingyenes

A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.

A szervezési munka megkönnyítése érdekében, kérjük az érdeklődőket, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat.

Mindenkit szívesen látunk, jó túrázást és kellemes időtöltést kívánunk!

Falunapok-az óvodában   [2015. augusztus 02.]
Nagyítható
Õtödszörre rendeztek falunapokat Magyarkapuson.A szó szerint szûk keretek között mozgó rendezvényre rányomta bélyegét a szegényes programkínálat meg a rosszul megválasztott helyszín.Kiemelkedõ élményt nyújtottak az óvoda udvarán felállított színpadon fellépõ apáczaisok a Szép nyári nap címû musical dalaival.Gyönyörûség volt nézni a Ki mit tud vetélkedõ apró fellépõit,jókat lehetett nevetni a szucsági Randevú színjátszó kõr kabarémûsorán.Vasárnap este tûz mellett nótaszó csendült.Végül is megérte!?Az óvodával szemközt mûködõ bárnak mindenképp.Náluk telt ház volt!

Tematikus séta Kolozsváron, Mátyás király kultuszának nyomában   [2015. július 31.]
Nagyítható
Mátyás király gyakran ébredt úgy baldachinos ágyában, hogy ő bizony útra kel. Ilyenkor nyújtózott egyet, csókot hintett Beatrix királyné rózsaarcára, s a nehéz, faragott diófaládáját felnyitotta: mit vegyen fel aznapi útjára? Tudvalevő, hogy álruhában szeretett járni-kelni. Volt a ládában nehéz, nagy királyi bársony ....

Sétánkon felnyitjuk mi is a ládát, s megmutatjuk, Kolozsváron milyen (ál)ruhákba öltöztették Mátyás királyt: hogyan alakult reneszánsz uralkodónk kultusza. Vegyen részt a Korzo Egyesület szombati, augusztus 1-jei tematikus városnéző sétáján, délután 5 órától. Jelentkezés és további részletek: www.korzo.org.ro

Feliratot javít, pólót cserél az EKE   [2015. július 15.]
Nagyítható
Az EKE Kolozsvár 1891 által 2015. július 4-én rendezett XV. Vasvári Pál Emlék- és Teljesítménytúra szervezői sajnálattal tapasztalták, hogy a rendezvényt népszerűsítő emlékpólók helytelenül kerültek feliratozásra: „Emlék- és Teljesítménytúra” helyett „Emlék és teljesítménytúra” nyomtatással jutottak el a résztvevőkhöz.

A megrendeléstől eltérő feliratozásban létrejött nyelvhelyességi hibák a pólók gyártási folyamata során keletkeztek, és kizárólag a túra pólóit érintették – a többi reklámanyag (zászlócska, jelvény, molinó, térkép) szövege hibátlan.

Szervezőkként természetesen vállaljuk a felelősséget a helytelen feliratozású pólókért, és ezúton is elnézést kérünk minden résztvevőtől, akit „hibásan öltöztettünk fel”.
Továbbá felajánljuk minden 2015-ös Vasvári emlékpóló-tulajdonosnak, hogy saját költségünkön a túrán átadott pólókat hibátlan feliratozásúra cseréljük, amennyiben tulajdonosuk 2015. szeptember 30-ig írásban (robert@robeni.ro) vagy telefonon (+40-723-400496) jelzi erre vonatkozó igényét.

a Vasvári-túra szervezőcsapata

NEOTON AZ OPERÁBAN – SZÉP NYÁRI NAP AZ APÁCZAI KÓRUSÁVAL   [2015. július 03.]
Nagyítható
Az Apáczai-líceum kórusa Neoton-musicalt ad elő július 9-én, csütörtökön délután 6 órától a Kolozsvári Magyar Operában. Szép nyári nap címmel írt történetet Böhm György és Korcsmáros György a kétezres évek végén a Neoton mindmáig népszerű slágerei köré. Ezt a musicalt láthatjuk az Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskarának előadásában, rendező Gombár Annamária, koreográfia Cristea Diana, zenei vezető Szabadi Ildikó. Meghívók rendelhetők Farkas Melinda tanárnőnél a melindafarkas23@yahoo.com email címen, és átvehetők az előadás előtti napokon az iskolában, egy későbbiekben megadott órarend szerint. A rendelésnél egy névre és az igényelt darabszámra van szükség. Az előadás ingyenes, adományokat elfogadnak.

XV. VASVÁRI PÁL Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra   [2015. június 29.]
Nagyítható
Az EKE-Kolozsvár 1891 tizenötödik alkalommal szervezi meg 2015. július 4-én, szombaton a Vasvári Pál Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrát a Vasvári Havasokba.

Az indulás helye és ideje: Gyalu (Gilău) községben a Kolozsvár-Nagyvárad közötti E60-as főútról leágazó, Hidegszamos felé tartó DJ 107P megyei úton, a letérő után pár méterre jobbra van a rajt 8 és 9 óra között.

A közel 90 kilométeres útvonal: Gyalu – Havasnagyfalu (Mărişel) – Funtineli-tető – Bánffyhunyad – Körösfő.

A jelentkezőknek a szervezők bicikliszállításra alkalmas autóbuszt biztosítanak a rajthoz való eljutáshoz, illetve este a hazajutáshoz. A szállítás díja oda-vissza 5 lej, az indulás 7 órakor van a monostori Billa áruház parkolójából. Azok számára, akik részt szeretnének venni a körösfői Vasvári Pál emléknapokon, a körösfői szervezők szállást és étkezést biztosítanak.

A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a szervezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.

A szervezési munka megkönnyítéséért, kérjük az érdeklődőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat.

További információk: www.ekekolozsvar.ro; kapcsolattartó: Nagy Lajos, tel. 0729835674, e-mail: nagylali@yahoo.com.

Facebook: www.facebook.com/events/473872076101022/  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Blogok
Egy kis lovaglás…
- Kiss Olivér - augusztus 26. 18:26
CITROMMAL OLTOTT CSIRKE, DARABOKBAN
- Szabadság gasztroblog - július 19. 19:12
Blanka és a Donát negyedi strand
- Kerekes Edit - június 12. 10:13
Double Bind – Nem szabad kihagyni!
- Köllő Katalin - május 16. 17:50
Lapunk munkatársainak blogbejegyzései nem minden esetben tükrözik a Szabadság álláspontját. Az írások a szerzők véleményét fejezik ki.

Az Ön híre
Az apáczaisok Neoton-musicalje szeptemberben is!
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
FOTÓRIPORT – Lovas birkózás a Bonchidai Kastélynapokon
FOTÓRIPORT – Köböre-bajnokság
ot szervezett a Kaloteszegi Turul a Bonchidai-kasté...

VIDEÓ - Vasajtó került a Házsongárdi temetőben illegálisan felépített kriptára
VIDEÓ - Gőzerővel dolgoznak a Petőfi Sándor (Avram Iancu) utcában
Kolozsvári utcanévjegyzék (BŐVÍTETT VÁLTOZAT)
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Nyár van, a pihenőszabadságok ideje. Ön kiruccan valahova?
Idén se időm, se pénzem
Természetesen, a tengerre megyünk
Idén a hegyeket választom
Már korábban lefoglaltuk a repülőjegyet, külföldre megyünk
A hűtőszekrény mellett nyaralok...
Eddigi szavazatok száma:660
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.
1. ÁLLÁS
2. Magyar polgármester Cluj-Kolozsvárra?
3. Magyarellenes nyelvtörvényt kezdeményezett Bogdan Diaconu
4. Startolt az Enescu-fesztivál
5. Bővült a tartós fogyasztási cikkek piacaÜzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: kerekes_istv, Feromob, erika-tunde, Balazs Aniko, szekelyorsi.
Regisztrált tagok száma: 4067.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 882
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap