Untold: változások a közszállításban

Untold: változások a közszállításban
Az Untold fesztivál ideje alatt (augusztus 1., 04:30 és augusztus 8., 04:30 között) változik több kolozsvári tömegszállítási eszköz menetrendje, illetve útvonala, a Sétatér és környékének lezárása miatt – közölte tegnapi közleményében a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP).

A 102-es villamos a megadott időszakban nem közlekedik, a villamosjáratok helyett pótlóbuszok járnak a 101A útvonalon, a Bucsony/Bucium utca és az Állomás tér között (mindkét irányba elterelt útvonalon, a Fásberek/Splaiul Indenpendenţei utca helyett a Garibaldi út–Hétvezér/14 Iulie tér–Vasvári Pál/Octavian Goga utca–Fellegvári/Drăgălina utca–Ferenc József/Horea út–Állomás tér útvonalon közlekednek majd a pótlóbuszok). A következő megállók a megadott időszakban nem működnek: Kolozsvár Arena/Cluj Arena, Sétatér/Parcul Central, Malom/Bariţiu. A 100-as villamos az Állomás tér–Munka/Muncii útvonalon közlekedik.

A 30-as autóbuszjárat útvonalát is megváltoztatják. Menet, a Hétvezér/14 Iulie tér irányából, a Vasvári Pál/Octavian Goga utca–Fásberek/Splaiul Indenpendenţei utca–Malom/Bariţiu utca–Széchenyi/Mihai Viteazul tér– Postakert/Cuza Vodă utca–Kossuth/21 Decembrie 1989 útvonalon közlekedik majd, míg visszafele, a Kossuth utca irányából, a Wesselényi/Regele Ferdinand utca–Malom utca–Fásberek utca–Vasvári Pál utca–Hétvezér tér útvonalon közlekedik.

Az M26-os járatot is elterelik, a Fásberek utcáról a Garbaldi utca, Hétvezér tér irányába, a Hétvezér tér lesz egyben a végállomás is.

A Sétatér közelében közlekedő járatokat kiegészítik augusztus 3. és 6. között. Ebben az időszakban éjszaka, hétköznapokon 23:00–5:00 óra között, hétvégén 23:00–06:00 óra között, a tömegközlekedési vállalat a következő éjjeli járatokat üzemelteti: 25N autóbuszjárat: Pata/Unirii utca–Bucsony/Bucium utca (23:00–01:00 között jár csak); 6-os trolibuszjárat: Szamosfalvi/Aurel Vlaicu út–Bucsony út; 25-ös trolibuszjárat: Pata utca–Bucsony utca; 30-as autóbuszjárat: Kossuth–Szamosfalvi út; 46-os autóbuszjárat: Hajnal negyed–Széchenyi/Mihai Viteazul tér; M26-os autóbuszjárat: Szászfenesi Leányvár/Cetatea Floreşti–Hétvezér tér.

Éjszaka 23:00–04:30 óra között a 6, 25, 30, 46 járatok megközelítőleg 30 percenként közlekednek, majd 04:30 után, amikor a koncertek véget érnek, 10 percenként. Növelik a közszállítási járművek számát is a fesztivál idejére. 

A kiegészítő 6-os és 25-ös trolibuszjáratokra az Unió/Memorandumului, Gyermekkórház/Spitalul de copii, Agronómia/Agronomia megállókban szállhatnak fel az utasok, mindkét irányban (Mărăşti és Monostor), míg az M26-os járat a Sportcsarnoknál/Sala Sporturilor-nál várakozik.

Az Untold fesztivál ideje alatt az Unió utcai és a Mócok úti (Gyermekkórház, Agronómia) megállókban található jegypénztárak nonstop üzemelnek.

Az éjszakai (23:00–05:00 óra között közlekedő) járatokra az éjszakai jegy érvényes, az egy utazásra feljogosító jegy ára 3 lej, ezt megvásárolhatják az utasok a gépjárművezetőtől, a megállókban levő ellenőröktől, illetve a nonstop működő jegypénztáraknál. Az egy vonalra érvényes heti bérlet ára 41 lej.