Újdonságok a CFR-nél

Újdonságok a CFR-nél
A Kolozsvári CFR 1907 élvonalbeli labdarúgócsapata a fizetésképtelenség megszüntetése után vezetésében és játékosi szinten is újdonságokkal szolgál.

A továbbra is klubelnök szerepet betöltő Iuliu Mureşan mellett a vezetőség tagja Bogdan Mara, Marius Bilaşco és az olaszországi Bariból visszatérő Răzvan Zamfir.

Miriuţă László vezetőedző marad, a csapat költségvetése pedig 7–8 millió euró lesz. A cél a rájátszás felsőházába jutás (1–6. hely), ott pedig a dobogós hely és az európai kupaszereplés elérése.

Érkezők: Vlad Alexandru (27 éves, Dnyipro Dnyepropetrovszk, Zsilvásárhelyi Pandúrok) balhátvéd, Urko Vera baszk csatár (30 éves, 191 cm, Atletic Bilbao, Eibar), Szasa Balics montenegrói hátvéd, Yasid Hamed középpályás (17 éves, Pandúrok), Marius Coman csatár (20 éves, a II. ligás Clinceni-i Academiától).

Öt játékos távozott: Andrei Tânc (lejárt a szerződése), Ionuţ Larie (leigazolta a  FCSB), Cristi Bud és Juan Carlos Real Ruíz (szabadon igazolhatók), Tomislav Gomelt (lejárt a kölcsönzése a Baritól, de a vasutasok szeretnék folytatni vele).

Ciprian Deac 2020-ig aláírt a csapathoz, Cristi Săpunarut szeretnék leigazolni, de konkrét lépések még nem történtek az ügyben.

A csapat tagjai június 9-én gyűlnek össze, akkor lesz az első edzés. A szlovéniai Mariborban lesz a nyári edzőtábor június 24. és július 7. között.