U FC: ötgólos siker három felvonásban

U FC: ötgólos siker három felvonásban
Harmadik előkészületi meccsét is megnyerte a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban az Adrian Falub és Marius Şuller edzette Kolozsvári U FC labdarúgó együttese.

A III. liga ötödik csoportjának éllovasa ezúttal csoporttársát, a az olasz Pino Murgia irányította Dési Egyesülést győzte le 6–1-re, a szombati 105 perces találkozót két 30 és egy 45 perces félidővel játszották le. Az első félórában még 0–0 volt az állás, a második játékrészben 4–1, a harmadikban 2–0 volt az eredmény.

Végeredmény: • Kolozsvári U FC–Dési Egyesülés 6–1 (gól: Florescu – 33., Ene 2 – 47. és 60. perc, Goga – 48., 11 m, Haţiegan – 70., valamint Hordouan – 80. perc, illetve Itu – 55. perc).

A két csapat összeállítása:

U FC az első két félidőben: Dinu – Takacs, Onicaş, Cordoş, Manu – Florescu, Micaş – Ursu, Greu, Goga – Ene; játszott még Rareş Pop és Hordouan. A harmadik félidőben: Pop – Chiş, Telcean, Dan L, Potcoavă – Saroşi, Miholca – Hordouan, Văsălie, Salcău – Haţiegan; játszott még: Gorcea.Dési Egyesülés: Sforzin – Kovács, Kiss, Podină, Hâmpea – Itu, Popescu – Boje, A. Blaj, Fl. Blaj, Al. Muntean; cserék: Georgiu, Sătmar, Miclea, Cr. Itu, Iepan, Gherghel, Székely, Giorgio Pier, Tazio, Elmandi, El Alani, Sabo, Kocsis és Graur.

A Dési Egyesülésben pályára lépett az U FC egykori játékosa, Darius Hâmpea, aki előző nap a Herbák/Dermata/Clujana pályán lejátszott, 1–1-gyel végződött Kolozsvári Egészség (III. liga)–Tordai Üveg Aranyos (IV. liga) találkozón a még tordaiakat erősítette (a gólokon Lupu, illetve Savu osztozott, előbbi egy büntetőt is elhibázott). A játékos még keresi következő klubját.

Szerdán 12 órakor szintén a Babeş-parkban ugyancsak csoportbeli ellenfél, a Kudzsiri Kohász következik az U FC számára.