U-BT: kiütötték Pardubicét

U-BT: kiütötték Pardubicét
Második győzelmét aratta a Mihai Silvăşan edzette Kolozsvári U-BT férfi csapata az Európa Kupa O-csoportjéban. A harmadik fordulóban a cseh BK Pardubice volt az ellenfél az új sportcsarnokban, a kolozsváriak 84:67 (21:19, 22:19, 22:18, 19:11) arányban nyertek.

Vlad Moldoveanu sérülés miatt ezúttal sem állhatott Silvăşan mester rendelkezésére. Az első feldobást a 14 esztendős a kolozsvári Ana Iulia Dascăl, az Universitatea Sportklub olimpikon úszója végezte el.

Nagyszünetig még kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, kilencszer volt döntetlen az eredményjelzőn, s egyik fél sem lépett meg több mint két kosárral. A hazaiak legjobbja, Alekszandar Raszics (a képen fehérben) szórta a távoli kosarakat, az első 20 percben ötször ért el hárompontost.

Félidő után (43:38) hasonmód folyt a küzdelem a csehek idegenlégiós Dominez Burnett állta a leginkább a sarat. A harmadik negyed félidejében azonban betegsége miatt le kellett jöjjön a pályáról, ez pedig a kolozsváriak játékában fordulópontot jelentett, innen kezdve már könnyen növelték egyre az előnyt, s érték el a végső győzelmet. A hajrában a 21 pontig jutó amerikai még visszatért a pályára, de már nem tudta megmenteni együttesét a nagykülönbségű vereségtől.

A kolozsvári pontszerzők: Alekszandar Raszics 22. Ousmane Barro 19, Makszim Pusztozvonov 15, Filip Adamovics 13, Kyndall Dykes 5, Török Roland 4, Tudor Gheorghe 3, Aurelian-George Toth 2 és Tudor Jucan 1; játszott még Wilhelm Brosser.

Az U-BT a következő fordulóban január 11-én a Székesfehérvári Alba Fehérvárt fogadja.

Kikapott Franciaországban az Alba

Az Alba Fehérvár 26 ponttal kikapott a francia Pau-Lacq Orthez otthonában szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének harmadik fordulójában.

Eredmény (a FIBA honlapjáról), 2. csoportkör, O-csoport, 3. forduló: Elan Béarnais Pau-Lacq Orthez (francia)– Székesfehérvári Alba Fehérvár 89:63 (19:22, 24:12, 27:13, 19:16).

A fehérváriak a második szakasz előző két meccsén a Kolozsvárt és a cseh Pardubicét is legyőzték, míg a Pau 1/1-es mérleggel állt.

A magyar bajnokság első helyén álló csapat az első negyedben még vezetett, de a francia tabella negyedikje a folytatásban fordítani tudott és magabiztosan győzött.

Az EK második csoportkörében a hat csoportgyőztes és a két legjobb második jut tovább a nyolcaddöntőbe, amelynek másik nyolc csapata a Bajnokok Ligájából érkezik.

Az O-csoport állása: 1. Pau-Lacq Orthez 5 pont (259:208), 2. U-BT 5 (246:228), 3. ALBA FEHÉRVÁR 5 (239:250), 4. Pardubice 3.