U-BT: ciprusi győzelem, középdöntős folytatás

U-BT: ciprusi győzelem, középdöntős folytatás
A FIBA Európa Kupa (Europa Cup) csoportküzdelmei véget értek a Kolozsvári U-BT számára, a Ciprusi kiszállás is győzelemmel zárult Larnacában a Petrolina AEK ellen. Mivel a Gaziantep is 76:66-os győzelmet ért el a koszovói KB Peja otthonában, nem történt változás az élen: a G-csoportban első lett a török csapat, második az U-BT.

Ez volt a Petrolina AEK elleni negyedik siker az idényben, a két Európa Kupa meccs mellett a Bajnokok Ligája selejtezőkben is megmérkőztek a felek.

Végerdmény: • Petrolina AEK Larnaca (ciprusi)–Kolozsvári U-BT 66:71 (17:21, 9:9, 17:24, 23:17).

A kolozsvári pontszerzők: Kyndall Dykes és Alekszandar Raszics 16–16, Ousmane Barro 12, Filip Adamovics 10, Vlad Moldoveanu 7, Maxim Pusztozvonov és Tudor Gheorghe 3–3,          George Toth és Török Roland 2–2; játszott még Teodor Jucan.

A G-csoport végeredménye: 1. Gaziantep 11 pont, 2. U-BT 11, 3. Petrolina AEK 7, 4. KB Peja 7 – azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

A kolozsváriak a középdöntőben a Székesfehérvári Alba Fehérvar, a francia Pau-Lacq-Orthez és a cseh BK Pardubice ellen folytatják. A csoportgyőztes és a két legjobb csoportmásodik jut tovább a legjobb 16 közé (nyolc együttes pedig a BL-ből „esik át” ide), amelyben már egyenes kieséses rendszerben folytatják.

A romániai Európa Kupa képviselők közül egyébként csak a Bukaresti Eximbank MSC esett ki, az I-csoportot megnyerte a bajnoki ezüstérmes Marosvásárhelyi Maros, s szintén a középdöntőben folytathatja. A továbbiakban a francia Elan Chalon, a Gaziantep és a svéd Sodertalje Kings lesz a vásárhelyiek ellenfele.

A kolozsváriak következő nemzetközi meccse december 14-én az Alba Fehérvár székesfehérvári otthonában lesz, a Nemzeti Ligában a 10. forduló keretében vasárnap a címvédő Nagyszebeni MSC ESK-t fogadja 20 órai kezdettel a Horia Demian Sportcsarnokban.