TIFF – lehet nevezni a helyi alkotók versenyére

TIFF – lehet nevezni a helyi alkotók versenyére
Nyolcadik alkalommal hirdet kolozsvári vizuális művészeknek versenyt a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF). A helyi alkotóknak szóló pályázat célja, hogy felfedezze, támogassa a Kolozs megyei filmkészítőket. A versenyre jelentkezhetnek amatőrök és profik, akik Kolozs megye bármely településén laknak, dolgoznak vagy tanulnak – áll a fesztivál felhívásában.

A regisztráció kizárólag online történik. Az érdeklődők április 20-ig a http://tiff.ro/competitie-locala/regulament linken található jelentkezési ív kitöltésével, egy Vimeo vagy más videómegosztó oldalon található filmjük linkjével, és az ehhez tartozó felhasználónév és jelszó elküldésével pályázhatnak. A versenyre jelentkezhet bárki, bármilyen témát feldolgozó, legtöbb 30 perces filmmel, amely 2016. június 6-a és 2017 áprilisa között készült. A szervezők legkésőbb május 15-én hozzák nyilvánosságra a versenybe beválasztott alkotások listáját, majd a fesztiválon levetítik beválogatott filmeket. A nyertesről háromtagú zsűri dönt.

Az Ecsetgyár Föderáció idén is átadja saját díját egy olyan filmnek, amely a helyi közösség, vagy a kortárs társadalom problémáját mutatja be.