Szilágy megye: három személyt vettek őrizetbe, akik diákoknak adtak el pszichoaktív szereket

Szilágy megye: három személyt vettek őrizetbe, akik diákoknak adtak el pszichoaktív szereket
Három személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 20-30 lejért pszichoaktív szereket adta el zilahi, szilágysomlyói, zsibói és szilágycsehi diákoknak. Kérik előzetes letartóztatásukat.

A Szerevezett Bűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) Szilágy megyei területi irodája elrendelte Bogdan Ciprian Câmpean, Mihai Andrei Cuibuș és Pavel Cornel Suciu órás őrizetbe vételét, azzal gyanúsítják őket, hogy szervezett bűnbandát hoztak létre, és pszichoaktív szereket értékesítettek.

„Az ügyben fennáll az alapos gyanú, hogy 2016 júliusától kezdődően Câmpean Bogdan Ciprian vádlott Cuibuș Mihai Andrei, Suciu Pavel Cornel vádlottakkal és (…) gyanúsítottakkal szervezett bűnbandát hozott létre pszichoaktív szerek forgalmazása céljával. A szereket Zilah, Szilágysomlyó, Zsibó és Szilágycseh területén értékesítették, többek között diákoknak is. 20-30 lejt kértek egy adagért. A szereket a csoportosulás tagjai Nagybányáról szerezték be” – mutat rá szerdai közleményében a DIICOT.

A vádhatóság szerint Bogdan Ciprian Cîmpean a csoportosulás vezetőjeként a pszichoaktív szerek szállításával, raktározásával, adagolásával, csomagolásával, és értékesítésével foglalkozott, ő személyesen értékesített azokat, vagy felkérésére a többi tag is adhatott el belőle.

A DIICOT tájékoztatása szerint a többiek által így begyűjtött pénzösszegek mind Câmpeant illették meg.

A nyomozás szerint 2016 júliusától mostanáig a bűnszervezet tagjai átlagosan havi 150 tranzakciót bonyolítottak le.

Az ügyészek kérni fogják a Szilágy megyei törvényszéktől a három férfi 30 napos előzetes letartóztatásba vételét.