Rendhagyó túra Kós Károly emlékére

Rendhagyó túra Kós Károly emlékére
Habár ezt az évet új tervekkel és reménységgel telve indítottuk, a járványhelyzet okozta káoszban minden elképzelésünk pillanatok alatt szertefoszlott. Az elmúlt hónapokban a Covid-19 több csatában is győzedelmeskedett felettünk, a harcnak viszont még koránt sincs vége. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk a Kós-túrát is teljes mértékben veszni ebben a szélmalomharcban, hanem kiokoskodunk egy olyan alternatívát, amely lehetővé teszi, hogy a törvény által megengedett hatfős csoportban bárki lejárhassa az általa választott túraútvonalat.

Megjelent a Szabadság és az EKE – Kolozsvár 1891 turistamelléklete, az Erdély augusztusi számában.

Ennek érdekében önkéntes csapatunk kijelezte a Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra vadregényes útvonalát a megszokott fehér alapon kék/piros feliratú szalagokkal, így az eredetileg tervezett dátumon, augusztus 22-én bárki bevállalhat hatodmagával egy olyan útvonalat, amely számára igazi kihívást jelent. Reméljük, hogy kezdeményezésünkhöz minél többen csatlakoznak, ezzel is támogatva Kós Károly szellemi örökségének ápolását, hiszen a Kolozsvártól Sztánáig vezető festői úton mindenki megcsodálhatja azokat a tájakat, amelyek nagy építészünk és írónk alkotói egyéniségét formálták, és ahol igazán otthon érezte magát.

Habár az eddig megszokott feltételeket nem tudjuk biztosítani (pl. regisztráció, indítócsomagok, energiapótlók, közös étkezés, elsősegély stb.), a különböző túraváltozatok nyomvonalai, térképei mindenkinek rendelkezésére állnak, letölthetők a honlapról a Kós Károly Emlék-és Teljesítménytúrák megfelelő túraváltozatára (gyalogos vagy kerékpáros) kattintva. Az útvonalak részletes leírását a túrakalauz tartalmazza, ez szintén letölthető weboldalunkról. Itt találja a gyalogos túrák útvonalait, térképeit, itt pedig a kerékpáros túrák útvonalait, térképeit.

Azok számára, akik a közepes vagy rövid túraváltozatok egyikét szeretnék teljesíteni, javasoljuk, hogy Sztánát vonattal közelítsék meg.

A túra napján néhány önkéntes is ott lesz a Szentimrei-villánál arra az esetre, ha valakinek szüksége lenne bármilyen segítségre. Az alábbi telefonszámon bárki elérhet bennünket: 0771-535848.

(Borítókép: Útvonaljelző hétvégén A SZERZŐ FELVÉTELE)