Nyugtalottó: a január 30-án kibocsátott, 501 lej értékű pénztárszalagok a nyerők

Nyugtalottó: a január 30-án kibocsátott, 501 lej értékű pénztárszalagok a nyerők
A nyugatlottó vasárnapi, február 18-ai sorsolásán a 2018. január 30-án kibocsátott, 501 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek – így azok lehetnek a szerencsés nyertesek, akik aznap 501 és 501,99 lej értékben vásároltak, és meg is tartották a nyugtát, írja ma a Mediafax.

Vasárnap újabb sorsolást tartottak a nyugtalottó keretében, a 2018. január 1–31. közötti pénztárszalagok voltak „versenyben”, és a 2018. január 30-án kibocsátott, 501 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek.

A húzás eredményei még legalább 30 napig megtekinthetőek a pénzügyminisztérium (www.mfinante.ro), az Országos Adóhatóság – ANAF (www.anaf.ro) és a Román Lottótársaság (www.loto.ro) honlapján.

A nyugtalottó havi nyereményalapja továbbra is egymillió lej, amit legtöbb százfelé lehet osztani, így egy nyertes legalább 10 ezer lejjel lehet gazdagabb. Mint ismeretes, a nyereményt a sorsolást követő naptól, azaz tegnaptól harminc napon át lehet igényelni. A nyertes nyugták tulajdonosainak eredetiben kell benyújtaniuk azt az Országos Adóhatóság (ANAF) területi képviseletén. Mellékelniük kell továbbá a személyi igazolványuk másolatát, illetve egy kérvényt is.

Az adóhatóság illetékesének másolatot kell készítenie a nyugtáról, és egy egyéni számmal kell ellátnia, ugyanis amennyiben a kérések száma meghaladja a százat, második sorsolást is tartanak, ahol az egyéni számok közül sorsolják ki a nyertest.

Amennyiben viszont a jelentkezési határidő leteltéig kevesebb mint százan jelentkeznek be a nyereményre, akkor az egymillió lejes nyereményalap annyifelé oszlik, ahány jelentkező van. A nyertes szelvényeket megvizsgálja az adócsalás-ellenes főigazgatóság területi képviselete is.