Nudli, az óriás törpe

Nudli, az óriás törpe
Új év, új kezdet, tartja a mondás. Visszagondolva az elmúlt év utolsó fotósorozatára, (ami a disznóvágásról szólt) úgy gondolom, hogy ezt az évet egy bohókás, és mosolyra késztető házi kedvenc bemutatásával kell kezdenem, ezzel is támogatva az állatvédelmet.

   Nudli kolozsvári lakos, aki a vonatállomáshoz közel egy tömbházlakás harmadik emeletén él családjával, azaz gazdáival, Noémivel, Noémi anyukájával és barátjával, illetve Lazyvel a kutyával.    Egy kétéves és 70 kg-os minnesotai törpemalac, aki olyan, mint egy gyermek, a lakásban mindent polcra kell tenni, hogyha nem akarják, hogy Nudli megrágcsálja. Piros szőnyegen vonul be a szobába (persze ennek is megvan a maga oka, hiszen vannak pillanatai, amikor felpörög, és olyankor az egész lakást körbeszaladja, a szőnyeg pedig eltompítja a zajokat, így a szomszéd sem lesz mérges), persze az ágyban alszik, és ott is betakarózva. Nagyon gyorsan tanul és szófogadóan viselkedik. Azonban ha a kedve úgy tartja, megsértődik, sőt még sírni is tud, nem beszélve az ugatásról, amit a 14 éves németjuhász keveréktől tanult. Mindenevő teremtés, zöldséget, gyümölcsöt, puliszkát, húst vagy épp a kutyakaját is szívesen megeszi.  
    Viszont most már egyre kisebb kezd lenni neki a ház, így remélhetőleg nyáron már falura költözhet, ahol nem a frissen bevetett ágyban kell túrnia a párnák között, hanem a kertben majd kedvére dagonyázhat.