Mennyivel nőtt a kereslet a city breakek iránt? Melyek a legnépszerűbb városok?

Mennyivel nőtt a kereslet a city breakek iránt? Melyek a legnépszerűbb városok?
Idén ősszel 30 százalékkal nőtt a kereslet a city breakek iránt, egy romániai turista átlagosan 250 eurót szán egy ilyen útra – közölte ma a Paravion utazási iroda.

Prága, Róma és Milánó a legnépszerűbb, az utak 60 százalékának ezen európai városok egyike a célpontja. A turisták nagy része októberben és novemberben szeret ilyen hétvégi kirándulásokra utazni.

A city breakek iránti kereslet augusztus végén indult növekedésnek, de olyanok is akadtak, akik már tavasszal foglaltak őszi utazásukra.

„A románok egyre inkább szeretnének gazdag kulturális telítettséggel bíró helyeket felfedezni. A változatosság iránti vonzalom meglátszik a city breakek célpontjainak rangsorán is, ezek ugyanis idényről idényre változnak. Így amíg tavaly ősszel Bécs, Isztambul, Varsó vagy München volt topon, most új célpontok jelentek meg. Csak Amszterdam maradt a preferencialistán” – nyilatkozta Remus Vișan, a Paravion vezérigazgatója.

Egy főre átlagosan 250 eurót költenek az utazni vágyók, ebben benne van a menettérti repülőjegy, és kétéjszakás, félpanziós szállás egy háromcsillagos szállodában.