Megnyitotta kolozsvári bázisát a Blue Air

Megnyitotta kolozsvári bázisát a Blue Air
Ünnepélyes keretek között avatta fel ma kolozsvári bázisát a Blue Air. A legnagyobb román légitársaságnak ez a hatodik légi bázisa, amely egy 189 férőhelyes Boeing 737-800-asnak lesz az „otthona”.

A Blue Air június 3-án indította első kolozsvári járatait, Bukarest, Liverpool és Dublin felé, október elsejétől pedig a Kolozsvár–Temesvár–Jászvásár háromszöget is összeköti. December 16-ától kínálata újabb járattal bővül: Kolozsvárról Birminghambe lehet repülni.

A légitársaság a 2017-es nyári idényben további úti célokat tesz elérhetővé Kolozsvárról, amelynek érdekében még egy gépet irányít majd a most megnyitott bázisába: a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről március 26-ától indul Blue Air gép a londoni Luton reptérre, április 9-én Larnacába, április 10-én Nizzába, június 3-án Hamburgba, június 17-én pedig Konstancára.

Tudor Constantinescu, a fapados légitársaság kereskedelmi igazgatója az avatón azt hangsúlyozta, hogy lépésük jelentős befektetés a helyi gazdaságba. Hozzátette: a bázis fejlesztése új munkahelyeket is jelent, és mivel alkalmazottaikat kizárólag Kolozs megyéből toborozzák, az adók is helyben maradnak.

Alin Tişe megyei tanácselnök azt emelte ki, hogy a légitársaság idén indított járatai hozzájárulnak az ország régiói közötti gazdasági kapcsolatok megteremtéséhez, majd gratulált a frissen bejelentett járatok indításához.

David Ciceo, a repülőtér igazgatója végül arra világított rá, hogy a kolozsvári repülőnek köszönhetően a légitársaság heti 4-ről 12-re bővíti a Kolozsvár–Bukarest járatok számát, és ez, valamint az új járatok jelentősen hozzájárulnak a reptér utasforgalmának növekedéséhez.

A 12 éve megalapított légitársaság, amely jelenleg 90 úti célt kínál, becslések szerint idén 50%-kal több utast fog szállítani 2015-höz képest, azaz mintegy 3,2 milliót.a

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír