Ma este premier előtt vetítik Kolozsváron a Hat hét című filmdrámát

Ma este premier előtt vetítik Kolozsváron a Hat hét című filmdrámát
Hat heted van visszakérni a gyereked – ma este, alig egy héttel a magyarországi moziforgalmazás indulása után, premier előtti vetítésen debütál Kolozsváron Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámája. Jövő szerdán díszbemutatóra várják az érdeklődőket a Művész moziba, majd rendszeres vetítések következnek erdélyi és bánsági városokban – derül ki a Filmtett Egyesület közleményéből.

Ma, március 30-án, este 8 órától a kolozsvári Győzelem moziban, jövő szerdán, április 5-én pedig a Művész moziban – szintén este 8-tól – lehet premier előtti vetítésen megtekinteni a Hat hét című magyar filmet. A szerdai vetítést követő online közönségtalálkozón a film rendezője és forgatókönyvírója, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté válaszol a nézők kérdéseire. A két kivételes alkalom után mindkét kolozsvári mozi rendszeresen vetíti majd az alkotást – írják.

A román felirattal ellátott film április 7-én kerül hivatalos moziforgalmazásba Romániában: Sepsiszentgyörgyön a Művész mozi by Cityplex, Maroshévízen a Cinema Călimani 3D, Temesváron a Győzelem mozi tűzte műsorra. Az aradi Művész moziban egyszeri vetítésen lehet megtekinteni április 7-én, továbbá április 13-ra a Maros Megyei Múzeum is beütemezett egy egyszeri vetítést Marosvásárhelyen. A film április 13-án debütál Csíkszeredában, a Csíki moziban, ahol később rendszeres vetítéseken is nézhető lesz.

Jelenet a Hat hét című filmből a főszerepet alakító Román Katalinnal

Hat hét főszereplője a lobbanékony középiskolás, Zsófi, aki örökbe adja újszülött gyermekét egy régóta várakozó párnak, a szülést követően azonban kétségek merülnek fel benne: a magyar törvények szerint hat hete van, hogy meggondolja magát.

A szarajevói versenyprogramban debütált és számos másik nemzetközi filmfesztiválon is sikerrel vetített, érzékeny és mélyreható dráma Szakonyi Noémi Veronika első egészestés alkotása, amelynek főszerepét Román Katalin játssza. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

Borítókép: Jelenet a filmből. Fotók forrása: Filmtett Egyesület. A filmről itt írtunk korábban.