Középiskolásoknak hirdet felvételt az MCC Erdélyben

Középiskolásoknak hirdet felvételt az MCC Erdélyben
Január végéig várja az erdélyi magyar középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja, amely iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusokat kínál a diákoknak. Az érdeklődők január 26-án nyílt napon is részt vehetnek Kolozsváron, ahol ízelítőt kaphatnak az MCC képzéseiről és pezsgő közösségi életéről, a már idősebb, felvételi előtt álló tanulók pedig pályaorientációs kérdésekben is tájékozódhatnak.

 „A nyílt napra nemcsak a középiskolás korosztályt, hanem a tanárokat és szülőket is várjuk. Nagyon sok hasznos témával készülünk, többek között szó lesz a továbbtanulással kapcsolatos dilemmákról, lehetőséget biztosítunk pályaorientációs beszélgetésre HR szakemberrel, de a bátrabbak felvételi interjúszimulációs gyakorlaton is kipróbálhatják magukat. Ugyanakkor természetesen érintjük a motivációs levélírás praktikáit is és bemutatjuk az MCC Középiskolás Programját, valamint Kolozsvári Egyetemi Programját” mondta Géczi Renáta, az MCC erdélyi területi koordinátora.

Az 1996-ban Tombor András által alapított hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programja több mint tizenöt éve működik sikeresen Magyarországon. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken közel 350 erdélyi magyar tanuló vesz részt. A határon túli diákokkal együtt ma már összesen több mint 1300 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak kolozsvári és székelyudvarhelyi helyszíneken felváltva. Itt a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni.

Az MCC a szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára is segítséget kíván nyújtani: nemcsak a Középiskolás Program tréningjein résztvevőknek biztosít utazási támogatást szervezett buszjárataival, hanem a január 26-i kolozsvári nyílt napra utazóknak is. Az utóbbi esemény iránt érdeklődők szükség esetén ingyenes szállást is igényelhetnek.

Az Erdélyi Középiskolás Programról és a nyílt napról bővebb tájékoztatást az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) olvashatnak az érdeklődők.