Kolozsváron zajlott a 2023-as Erdélyi Kvízbajnokság döntője

Kolozsváron zajlott a 2023-as Erdélyi Kvízbajnokság döntője
November 25-én, szombaton, a kolozsvári Kerékcsárda étteremben szervezték meg a 2023-as Erdélyi Kvízbajnokság döntőjét, amelynek házigazdája Kovács Zsolt (képünkön) kvízmester volt - olvasható az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének sajtóközleményében.

Januárban vette kezdetét Erdély első 10 fordulós általános műveltséget, honismeretet és tájékozottságot ellenőrző bajnoksága, amelyben Szatmárnémetiből, Kolozsvárról, Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről és Nagykárolyból vettek részt a csapatok.

A november 25-ei, kolozsvári döntőn, amelynek szervezője a Mathias Rex Egyesület, támogatója pedig az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, az 5 város 16 legjobb csapata mérettette meg tudását. A téma: álhírek. A rendezvényen összesen 80 játékos volt jelen, valamint a csapatok szurkolótábora is részese volt a kvíznek, így növelve a motivációját a játékosoknak.

„Úgy gondolom, hogy a döntőbe minden város legjobb csapata jutott be, ezért nagyon szoros pontversenyt követhettünk végig. A 2023-as döntő témája az álhírek, azaz a fake news volt.  Mivel az Erdélyi Kvízbajnokság célja, hogy a magyar közösséget érintő témákat és fontosabb problémákat dolgozza fel, fontosnak tartottam, hogy beszéljünk az álhírekről és tanuljuk meg felismerni azokat. Természetesen mindezt egy négyórás kvízműsorban, 125 kérdésen keresztül, egy szórakoztató, csapatépítő formában”– nyilatkozta Kovács Zsolt, az Erdélyi Kvízbajnokság döntőjének házigazdája.

„Nagyszerű hangulat volt szombat délután, örülök neki, hogy Kolozsváron került sor erre a döntőre. Az, hogy ennyi városból, ennyi embert mozgat meg a bajnokság évről évre azt bizonyítja, hogy igény van a rendezvényre, ezért a jövőben is szorgalmazni fogom a támogatását” - mondta Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

A 2023-as Erdélyi Kvízbajnokság nyertes csapatainak minden tagja értékes ajándékcsomagot kapott a Szatmári Termék védjegy alá tartozó termelőktől, az első csapat pedig egy csapatépítő hétvégével gazdagodott a Magenta Székelyföld utazási iroda jóvoltából. Harmadik helyen a Sepsiszentgyörgyről érkezett CSZSD csapata végzett, őket követte második helyen a Dota Gáder Kolozsvárról, első helyen pedig a csíkszeredai A Család csapata végzett.