Döntsd el te, ki legyen az Erdély dala hetedik döntőse

Döntsd el te, ki legyen az Erdély dala hetedik döntőse
Fontos szakaszához érkezett az erdélyi dalszerzők versenye. Az Erdély dala zsűrije (Keresztes Ildikó, Dorogi Péter, Bagossy Norbert, Lukács Laci) kiválasztották azt a 6 dalt, amelyek biztosan továbbjutnak a verseny döntőjébe. A 7. dal kiválasztását viszont a közönségre bízták.

A MIÉRT által szervezett dalversenyre olyan szerzeményeket vártak a fiatal erdélyi magyar dalszerzőktől, amelyek az erdélyi életérzést ragadják meg, szólaltatják meg hitelesen az ifjúság hangján.

A zsűri A Csajod együttes Ide tartozom, a Végtelen Sziget énekes duó Csillagok, Frunzea Dávid Népi kavalkád, Koszika Te vagy a minden, a DreamFlow zenekar Itt boldog vagyok és a Szintaxis együttes Lassú vonatok  című dalát juttatta a döntőbe.

Az erdelydala.ro oldalon lehet szavazni a nevezett dalokra szeptember 25-e, vasárnap éjfélig. Egy szavazó 3 dalra adhatja le a voksát. A közönség által beszavazott 7. döntőst szeptember 27-én jelentik be az Erdélyi Magyar Televízió Mozaik című műsorában.

A hét döntős előadó és dalszerző ezt követően négynapos szakmai alkotótáborban vehet részt, ahol neves dalszerzők és előadók segítenek tökéletesíteni a dalokat. Az alkotótáborba betekintést nyerhet az Erdély dala közönsége is a verseny Facebook és Instagram oldalán, valamint az Erdély TV beszámolói által.

A verseny döntője október 30-án lesz, amelyet az Erdély TV élőben közvetít. A közönségnek a döntőn is fontos feladata lesz, hiszen továbbra is ötödik zsűritagként tudja segíteni szavazatával a kedvencét.