Dinamit sikerkonferencia negyedszer

Dinamit sikerkonferencia negyedszer
A MIT tagszervezetek közös programjaként negyedik alkalommal szervezik meg a Dinamit! – Teret nyitunk! sikerkonferenciát március 7-én a kolozsvári Győzelem moziban. A 2017-ben indult programsorozat sikeressége bebizonyította, Erdélyben rengeteg olyan fiatal él, akik pozitív példát mutathatnak a pályaválasztás előtt állóknak. Ezért továbbra is lehetőség nyílik a Dinamiton sikereik bemutatására és arra, hogy történeteikkel másokat is motiváljanak.

Színpadra lép többek között színész, rendező, orvos, partjelző és különböző területeken tevékenykedő vállalkozó. A szervezők és előadók szigorú időkeretet szabtak az előadásoknak, bemutatkozóknak, biztosítva ezzel a program pörgősségét és lényegretörő stílusát.

A Dinamit 2020-as programja a következő: 10 órakor megnyitóval kezdenek, 10:10 órakor Kolcsár József színész, igazgató A színfalak mögött, alatt, előtt, felett című előadásán lehet részt venni. 10:30 órakor Fancsali Ernő vállalkozó a Bejön a vidék kezdeményezésről és gazdaüzletről beszél, 10:50 órakor Virág Tímea Helga plasztikai sebész rezidens  Seb•ész•szIKE címmel tart előadást. 11:10 órakor Bálint Krisztián vállalkozó Tutistore – Tuti story! címmel beszél élettörténetéről, 12 órakor Topai Róbert kertész, vállalkozó Komposztálni vagy nem komposztálni? Ez itt a kérdés! címmel mesél a résztvevőknek. 12:20 órakor Boros Viktória cukrász The secrets of sweeties előadását lehet meghallgatni, 12:40 órakor Lovassy Cseh Tamás rendező Írta és rendezte címmel mesél munkájáról.

A program sikerességét bizonyítja, hogy az első Dinamit után a végzős általános iskolás illetve középiskolás fiatalok küldtek visszajelzést az előadóknak, miszerint előadásaik segítették őket a továbbtanulási opcióik mérlegelésében és az iskola/egyetem vagy szak kiválasztásában. De a Dinamit programok során fellépő előadóknak is van alkalma összeismerkedni, ami együttműködéshez vezethet: a reklámtervező a cukrásznak segít a munkája népszerűsítésében vagy a marketinges fiatal a paralimpikon versenyére szervez gyűjtéseket. A Dinamit előadóinak szakmai partnerségre lépése és a pályaválasztás előtt álló fiatalok döntéshozatalban való segítésének sikere teljes mértékben igazolja a program létjogosultságát.

Bővebb információ a Dinamit sikerkonferencia Facebook-oldalán található.