Ciolacu nem hiszi, hogy a héten benyújtják a bérezési törvényt

Ciolacu nem hiszi, hogy a héten benyújtják a bérezési törvényt
Marcel Ciolacu, a PSD képviselőházi frakcióvezetője ma úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy a hét folyamán beterjesztenék a parlament elé a közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvényt.
Arra az újságírói kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy a héten benyújtsák a jogszabályjavaslatot, Ciolacu így felelt: „Nem hiszem”.
Mint kiemelte, a tervezetet akkor terjesztik be, amikor lezárul minden vita, benyújtanak minden módosító indítványt, és miután a PSD visszajelzést kap az összes párttól.
Arra a kérdésre, hogy ez körülbelül mikor történhet meg, nem tudott választ adni. „Nem állapodtunk meg még ebben. Meg fogunk” – mondta.
Mint részletezte, egy külön elektronikus levélcímet hoztak létre, amelyre várják a módosító indítványokat.
„Minden indítvány megy a mailre, mind a frakcióhoz, mind a minisztériumba. Van elég. Én most a PSD-ről beszélek. A tervezetet mindenhová elküldték, minden frakció megkapta a bérezési törvényt. A többi frakció módosító javaslatainak nem kell hozzánk eljutnia, a minisztériumba és a bizottságokhoz kell azokat eljuttatni. Nem kell benyújtaniuk a PSD-hez, az lenne a csúcs, ha a többi frakció a PSD-hez nyújtaná be” – mondta Ciolacu.
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke a múlt hétfőn bejelentette, hogy mégsem terjesztik be az egységes bérezésről szóló törvény tervezetét a parlament elé, azt akarja, hogy még egy hetet „maradjon”, és nyilvánosságra hozzák a sajtóban, hogy „mindenki véleményezhesse”.
„Nem. Én nem akarom ma benyújtani. Még maradjon egy hetet, jusson el a frakciókhoz, hozzuk nyilvánosságra a sajtóban is, hogy mindenki mondjon róla véleményt” – válaszolta a képviselőház elnöke, amikor arról faggatták, hogy a bejelentéseknek megfelelően beterjesztik-e hétfőn a döntéshozók elé a jogszabályjavaslatot.