CFR-siker számadatokban

CFR-siker számadatokban
A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata megszerezte története negyedik bajnoki címét, az egyesület honlapja összeállítást közölt a profiliga összesítése alapján néhány jeles számadatról, amely a sikerhez vezetett.

Az alapszakaszban a vasutasok 59 pontot gyűjtöttek, a rájátszásos forma hároméves időszaka alatt más együttes nem ért el ennél többet.

A rájátszásban a CFR 1907 együttese egyetlen vereséget szenvedett, ez is premier az élvonal történetében.

A 14 résztvevő közül a kolozsváriak végeztek legkevesebbszer, szám szerint négyszer rúgott gól nélkül egy meccsen.

A bajnoki idényben 22 találkozón nem kapott gólt a vasutascsapat, ezt csak az FCSB elődje, a Bukaresti Steaua lépi túl 23-mal az 1987–1988-as bajnokságban.

Az idény rekordjaként sorozatban hat találkozón győzött a CFR 1907, az alapszakasz második és hetedik fordulója között.

Sorozatban 14 összecsapáson nem kapott ki a vasutasgárda (az alapszakasz 23. fordulójától a rájátszás 10., a felsőház utolsó fordulójáig), ez is csúcsteljesítmény.

Az utóbbi három idényt összegezve a kolozsvári együttes az egyedüli, amely 13 győzelmét legalább kétgólos különbséggel érte el.

Hazai pályán legyőzhetetlennek bizonyult a Kolozsvári CFR 1907, összesen 13-szor nyert és öt döntetlent ért el, s mindössze két gólt kapott.

Csak az első félidőt tekintve a 36 forduló során 77 pontot gyűjtöttek volna, 18-cal többet, mint a második helyezett FCSB és 20-szal többet, mint a harmadik Krajovai Universitatea SK.

Sportszerűség alapján is jelesen végzett a kolozsvári bajnokcsapat, 88 büntetőpontot gyűjtött (ami 73 sárga és 5 piros lapnak felel meg), ezzel a listán a második a 83 pontos Konstancai Viitorul mögött.