Tiltakozó fuvarozók: nincs, miről egyeztetnünk
Vissza

Tiltakozó fuvarozók: nincs, miről egyeztetnünk

Pár száz fuvarozó tiltakozik Bukarestben, a kormánypalota előtt, kérve a 2003/38-as törvényt módosító sürgősségi kormányrendelet elfogadását, hogy ezáltal megfékezzék az engedély és licenc nélkül közúti személyszállítást végzők tevékenységét.

„Nincs, miről egyeztetnünk, nekik kell elfogadniuk a rendeletet. (…) Hiányzik a parlamenti kapcsolattartásért felelős miniszter jóváhagyása, úgy gondolták, nem sürgős, be akarják terjeszteni a döntéshozók elé, hogy vitassák meg. Mi úgy gondoljuk, hogy sürgős” – szögezte le Bogdan Dincă, a COTAR fuvarozói szövetség bukaresti szervezetének elnöke.

A Győzelem (Victoriei) téren megszervezett tiltakozó megmozdulásra az ország több városából is érkeztek fuvarozók. Azzal fenyegetnek, hogy amennyiben nem rendezik követeléseiket, úgy a következő napokban is folytatják a tüntetést. „21-ére és 22-ére is van engedélyünk, eltökéltek vagyunk a tüntetés folytatására, amennyiben a kormány nem orvosolja a problémát” – jegyezte meg Dincă.

A bukaresti önkormányzat által kedden meghozott döntés kapcsán úgy vélekedett, ez a taxisok és a polgárok szempontjából egyaránt jótékony hatású.

„A ránk vonatkozó szabályok is szigorodtak. Egyetértünk azzal, hogy sorainkban is voltak gondok, de ez még nem teszi indokolttá az illegális személyszállítást” – szögezte le a COTAR illetékese.

„Azért tiltakozunk, hogy ne létezzen többé az Uber, szedjék ki az Ubert, tegyék rendbe a törvényt, csak annyit karunk, hogy törvényesen csinálják, ne illegálisan” – mondta az egyik tiltakozó taxis.

A Győzelem téren mintegy 600 tiltakozó fuvarozó gyűlt össze 600 járművel, amiből 60 kamion.

„Biztos forrásból értesültünk arról, hogy szerdán nem fognak tárgyalni a törvénymódosítást célzó rendeletről, ami megszüntetné a kalózkodást, és leállítaná azon cégek tevékenységét, amelyek engedély nélkül szállítanak. Felix Stroe úr határozottan vállalta, hogy a december 20-ai kormányülésen elfogadják a sürgősségi kormányrendeletet, ami eltörli az „ismételten” kifejezést a 2003/38-as törvényből, és így az illetékes hatóságok egységesen tudják majd alkalmazni a jogszabályt, hogy felszámolják az engedély és licenc nélkül zajló tevékenységet a közúti személyszállítás ágazatából – taxi, autóbérlés, menetrendszerinti vagy különleges járatok. Több éve várunk erre a sürgősség kormányrendeletre, ami megfékezné a kalózkodást és minden olyan cég tevékenységét, amely engedély nélkül szállít, megbújva bizonyos digitális platformok mögött” – nyilatkozta Vasile Ștefănescu, a COTAR elnöke.

Romániában 110 ezer fuvarozó van, amely taxirendszerben, autóbérléssel, menetrendszerinti vagy különleges járatokkal személyszállítást végez.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

EURO-2024: Német–skót ...
Ciolacu: nyomkövető bilinccsel az ...
Meghalt egy román–izraeli ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ