Találkozás terepe – nemzetközi tréning és előadás Mérában
Vissza

Találkozás terepe – nemzetközi tréning és előadás Mérában

Mérában folytatódik a Shoshin Színházi Egyesület a Találkozás terepe, valamint a RIOTE projektek részeként zajló eseménye szeptember 1. és 4. között: a résztvevő nemzetközi partnerek különböző tréningeket, workshopokat tartanak szerda óta, a találkozás záróakkordjaként pedig szombaton közös előadást mutatnak be a helyiekkel.

A négynapos program folyamán az egymás között tartott tréningek mellett a nemzetközi résztvevők – akik Olaszországból, Szlovéniából, Franciaországból, Magyarországról és Romániából érkeztek Mérába – többek között gólyalábas workshopot tartanak a helyieknek, valamint kisebb utcai etűdök is bemutatásra kerülnek.

A projekt záróeseményeként szombaton, szeptember 4-én a kilenc mérai résztvevő közösen mutatja be augusztus eleje óta készülő előadását a tizenöt fős nemzetközi csapat tagjaival. A szabadtéri produkció a közösség mögötti mítoszt igyekszik körüljárni, így a falu kulturális örökségét beépítve, helyi legendák és a résztvevők személyes történetei alapján jött létre.

A Mérában megvalósuló négynapos esemény a Találkozás terepe projekt második felvonása, valamint része az Európai Unió Erasmus + programja által finanszírozott RIOTE 3 (Rural Inclusive Outdoor Theatre Education 3) nevet viselő európai projektnek is.

A Találkozás terepe programot a Shoshin Színházi Egyesület a Bukaresti Lengyel Intézettel, a BBTE Színház és Film Karral, valamint több kolozsvári független színházzal és civil szervezettel (Made in Pata Rât Egyesület, Váróterem Projekt, Magic Puppet) együttműködve valósítja meg. A projekt átfogó célja, hogy szabadtéri, illetve társadalmi-közösségi színházi módszerek révén közelebb hozza az emberekhez a közterületeket, kulturális vonatkozásban közösségeket élénkítsen, illetve hozzájáruljon a szabadtéri művészet népszerűsítéséhez.

A RIOTE 3 projekt célja a kultúra újjáélesztéséhez való hozzájárulás vidéken és kisebb településeken a szabadtéri-, valamint fizikai színház, illetve más felnőttképzési gyakorlatok által.

További információk a Shoshin Színházi Egyesület Facebook-oldalán olvashatók.

(Fotó forrása: Shoshin Színházi Egyesület Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Biztosan nevetünk majd Katával, ha ...
VIDEÓ – Tűzijáték a Szent ...
VIDEÓINTERJÚ – Surányi Ildikó: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ