Nem tetszik a fuvarozóknak az egyetemistáknak biztosított ingyenes vonatjegy
Vissza

Nem tetszik a fuvarozóknak az egyetemistáknak biztosított ingyenes vonatjegy

Nem tetszik a közúti fuvarozóknak az egyetemistáknak biztosított ingyenes vonatjegy, szerintük ez hátrányos megkülönböztetést jelent velük szemben, és anyagi hasznot hajt gazdasági szereplőknek közpénzekből – ezért nyílt levélben kérnek magyarázatot a pénzügyminisztériumtól.

A hivatásos fuvarozókat tömörítő COTAR szervezet szerdán beadványban fordult a pénzügyminisztériumhoz, amelyben azt kérik, hogy a szaktárca tisztázza, hogyan biztosítják az egyetemisták ingyenes vasúti közlekedéséhez a szubvenciót, és hogyan számolják el a vonatjegyeket. „Azt akarjuk, hozzák nyilvánosságra az egyetemisták ingyenes vonatozásával kapcsolatosan végzett ellenőrzés adatait – áll a COATR által csütörtökön közzétett nyílt levélben.

„Úgy gondoljuk, hogy ez az ingyenesség törvénytelen, és diszkriminatív, mivel csak a vasúti közlekedésre vonatkozik, a Román Vasúttársaságra (CFR) és a magáncégekre egyaránt, ám kizárja a közúti vagy vízi közlekedést, pedig vannak olyan országrészek, ahová a diákok nem tudnak eljutni vonattal. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy az év elején elindított stratégia politikai célzatú, a célkitűzés bizonyos fuvarozói kategóriák támogatása, és anyagi haszonhajtás közpénzekből” – áll az idézett dokumentumban.

A COATR azt kéri a pénzügyminisztériumtól, hozza nyilvánosságra, mikor ellenőrizte utoljára a Csalásellenes Főosztály, Országos Adóhatóság vagy éppen a Számvevőszék azokat a vasúttársaságokat, amelyek támogatásban részesülnek.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

EURO-2024: Német–skót ...
Ciolacu: nyomkövető bilinccsel az ...
Meghalt egy román–izraeli ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ