MÉG EGY LÉGITÁRSASÁG INDÍT JÁRATOT KOLOZSVÁRRÓL BUDAPESTRE (FRISSÍTVE)
Vissza

MÉG EGY LÉGITÁRSASÁG INDÍT JÁRATOT KOLOZSVÁRRÓL BUDAPESTRE (FRISSÍTVE)

Szeptember 5-étől magyar érdekeltségű légitársaság, is indít repülőjáratot Kolozsvárról Budapestre – nyilatkozta a Szabadságnak Somogyi-Tóth Dániel, az AeroExpress Regional vezérigazgatója.
A légitársaság hétfőn, szerdán és pénteken szállítja az utasokat a magyar fővárosba.A vezérigazgató hozzátette: hétfőtől két hónapon át, heti háromszor közlekednek az Aeroexpress Regional új légijáratai, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze.-  Nem véletlenül jutottunk mi is arra a következtetésre, hogy ezeket a járatokat be kell indítani. Egyébként az élet úgy hozta, hogy egyszerre két szolgáltató is megjelent. Hozzátenném, hogy hatalmas volt a piaci igény. Vetélytársunk más napokon köti össze Kolozsvárt Budapesttel. Lépéselőnyben vagyunk, ugyanis mi már hétfőtől indítunk, ők csak október közepétől – nyilatkozta a Szabadságnak Somogyi-Tóth Dániel.Újdonság az is, hogy a légitársaság Debrecent Marosvásárhellyel és Kolozsvárral is összeköti.-  Valójában nem csupán két, hanem hat útvonalat hirdetünk meg – jegyezte meg.A vezérigazgató elmondta azt is, hogy az AeroExpress Regional által Magyarországon tíz év után először működik ismét magyar tulajdonú és hátterű légitársaság.

Az AeroExpress Regional startup magyar légitársaság partnere a BASe Airlines, amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés területén – közölték.

Mennyi lesz a repülőjegy?

Kiemelték: az aeroexpress-regional.hu weboldalon foglalható jegyei ára irányonként 40 és 90 euró között mozognak és külön érdekesség, hogy a Budapestet Kolozsvárral összekötő járatok menetrendje egy munkanap alatt oda-vissza teljesíthető utazásokat tesz lehetővé, amely az üzleti utasok számára különlegesen értékes alternatívát jelent. A kolozsvári utasok Debrecenben tehetnek hasonló villámlátogatást, míg a cívisváros és Marosvásárhely között fordulójárat közlekedik.

Az általunk végzett jegyvásárlási szimuláció azt mutatta: amennyiben hétfőn, szeptember 5-én repülünk a magyar fővárosba és szerdán, szeptember 7-én térünk vissza Kolozsvárra, a jegy ára 150 euró körül mozog.

Milyen gépet használnak?

A légitársaság tudatta: az Embraer 120 ER brazil gyártmányú turboprop utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok hatékony és gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki.A történelmi Aeroexpress név Magyarország egyik első légitársaságát idézi meg: 1922-ben alakult, és innovatív brandként, 1923-tól Budapest belvárosából hidroplánokkal bécsi járatokat teljesített, ami által a világon is az elsőként létrejött légitársaságok között jegyzik. Ennek köszönhetően a magyar közforgalmú nemzetközi repülés 100. évfordulóját jövőre ünnepelhetjük – tudatták.Amint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, a román érdekeltségű AirConnect október 15-től ugyanezt a célállomást szolgálja ki Kolozsvárról.

Cikkünk frissül.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba ...
Térrendezésről és épületvásárlásról ...
Felmentették a számvevőszék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ