Ligia Decát javasolják az oktatási tárca élére (FRISSÍTVE: a miniszter letette az esküt)
Vissza

Ligia Decát javasolják az oktatási tárca élére (FRISSÍTVE: a miniszter letette az esküt)

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége hétfőn úgy döntött, hogy Ligia Deca elnöki tanácsost javasolja az oktatási miniszteri tisztségbe. Pártforrások szerint a szavazásnál ketten tartózkodtak – számolt be az Agerpres hírügynökség.

Sorin Cîmpeanu miniszter a múlt hét csütörtökén mondott le az oktatási tárca éléről. Klaus Iohannis államelnök pénteken írta alá Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter kinevezését az ügyvivő tanügyminiszteri tisztségbe.

A minisztériumi illetékeseken kívül Ligia Deca elnöki tanácsadó az egyetlen, aki behatóan ismeri az új oktatási törvények tervezetét, és tovább tudja vinni a szakág reformját – jelentette ki hétfőn a volt tanügyminiszter. Sorin Cîmpeanu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürójának ülése előtt nyilatkozott az újságíróknak.

Hozzátette: „a pillanatnyi politikai érdekeken túlmenően”, ezek a tervezetek az ország jövőjéről szólnak, ezért fontos továbbvinni őket. A PNL vezető testülete azért ült össze hétfőn, hogy döntsön az új oktatási miniszter személyéről. Pártforrások szerint Ligia Deca elnöki tanácsadó az egyik jelölt a tisztségre.

Az oktatási tárca új vezetője már le is tette a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. Jelölését követően Ligia Deca úgy nyilatkozott: működőképessé fogja tenni az államfő által kezdeményezett Képzett Románia projektet. Megköszönte a PNL bizalmát, emlékeztetve arra, hogy a liberálisok már az első perctől felvállalták a Képzett Románia oktatási projekt megvalósítását. 
 

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba ...
Térrendezésről és épületvásárlásról ...
Felmentették a számvevőszék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ