Kiépült Bálványosváralja és Mikeháza vízhálózata
Biztosított lesz a jó minőségű vezetékes ivóvíz
Biztosított lesz a jó minőségű vezetékes ivóvíz
Vissza

Kiépült Bálványosváralja és Mikeháza vízhálózata

Két évvel a kivitelezési szerződés aláírása után befejeződtek Bálványosváralja és Mikeháza község vízhálózatának bővítési munkálatai. A beruházás során összesen 84 kilométer hosszú vízhálózat valósult meg Bálványosváralja, Bátony, Csabaújfalu, Mikeháza, Nagydomb, Szentmargita, Szentbenedek, Szásznyíres településeken.

Bálványosváralján 26,4 kilométer vízvezetéket fektettek le, valamint egy új szivattyútelep és kezelőállomás is létrejött, valamint három víztározót is korszerűsítettek. Mikeházán 57,7 kilométeres vízvezeték épült ki, illetve három szivattyútelep és víztározó, kezelőállomás. 

„A vízhálózat kiépítését a legszükségesebb beruházásként tartottuk számon a községünkben. A településeken eddig is létezett vízhálózat helyi forrásokból, de az évek során vízhiánnyal küszködtünk. A munkálatok befejeződése nem jelenti azt, hogy holnaptól víz folyik az új rendszerből, hiszen még hátra van a helyi hálózat átadása a vízműveknek és a lakosok rácsatlakozása az új hálózatra. De mindenképpen egy nagyon fontos lépés a közösség életében, hiszen felzárkózhatunk az infrastruktúra terén, és nem utolsó sorban jelentősen hozzájárul a lakosság életszínvonalának és életminőségének javításához” ̶ nyilatkozta Muresán Ildikó, Bálványosváralja polgármestere.

„A most befejeződött fejlesztés révén a két községben, Dés szomszédságában, 6200 lakos számára biztosított lesz a jó minőségű vezetékes ivóvíz. Ezáltal a helyi magyarlakta közösségek egyik legfontosabb célkitűzése valósulhatott meg, az ivóvízhálózat kiépítése. A beruházás összértéke 38,3 millió lej, a Kolozs és Szilágy megyét magába foglaló európai uniós óriásprojekt részeként. Továbbra is stratégiai fontosságúként kezeljük Kolozs megyében a közművesítést, az ivóvíz-és csatornahálózat kiépítését ̎  ̶  mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

Borítókép: illusztráció


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kígyóminta, szárnyas angyal: 150 éves ...
László Gyula, a 20. századi polihisztor ...
Mely európai országokban volt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ