Fellebbezés metróügyben: mennyit késlekedhet a kivitelezés?
Vissza

Fellebbezés metróügyben: mennyit késlekedhet a kivitelezés?

A kolozsvári metró első szakaszának kivitelezői közbeszerzési eljárása ügyében fellebbezést nyújtott be egy másik pályázó, a két vállalkozóból (Dogus Insaat Ve Ticaret és a Tekfen Insaat Ve Tesisat AS) álló társulás. Az eljárásban mintegy két héttel ezelőtt, február 28-án hirdettek eredményt.

Március 10-én jegyezték a már említett társulás panaszát a közbeszerzési eljárás eredményének közlésével kapcsolatban. A 101/2016-os törvény vonatkozó cikkelye szerint a fellebbezést illetően leghamarabb a beszerzési ügyirat kézhez vételétől számított 20 napon belül születhet döntés, de az ügy részleteitől és alakulásától függően az ítélethozatal akár ennél tovább is elhúzódhat – tájékoztat közleményében a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal.

Az értékelő bizottság nem ismeri a fellebbező cégtársulás versenyajánlatának értékét, ugyanis a műszaki alkalmatlanság megállapítását követően az ajánlattevő már nem jutott tovább a pénzügyi értékelés szakaszába, ahol arra fény derül. A bizottság egyetlen pályázat pénzügyi ajánlatát vizsgálta meg, amely teljesítette az előzetesen szükséges alkalmassági feltételeket, jelesül a Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. és Arcada Company S.A cégtársulásét.

Az ajánlatok értékelése az értékelőbizottság és a hasonlóan összetett projektekben szerzett tapasztalattal rendelkező 18 hazai és külföldi szakértő bevonásával történt, továbbá minden egyes értékelési szakaszt az Országos Közbeszerzési Ügynökség által kijelölt megfigyelők láttamoztak. A metró kivitelezési szerződésének odaítélésében meghatározott értékelési kritérium a legjobb ár-minőség arány volt. A műszaki elem 45, a pénzügyi 55%-kal esett latba.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdély számos településén megemlékeznek ...
Brassai-ballagás: „Legyetek ...
Áradások Argeş és Vâlcea megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ