Falutakarítást szerveztek Kisbácsban és Mérában
Vissza

Falutakarítást szerveztek Kisbácsban és Mérában

Idén is megszervezték a falutisztítási akciót a kisbácsiak és méraiak. Az ötletgazda Gorbai Attila vállalkozó, aki először 2015-ben kezdeményezte a falu apraját-nagyját megmozgató közmunkát. Azóta minden évben akad egy nap, amikor a falubeliek a köztereken eldobott szemetet összegyűjtik, levágják az útszéli gazt, ahol pedig szükséges, apró útjavító munkálatokat végeznek.

Szombat reggel Kisbácsban kezdődött, majd Mérában folytatódott a munka, a „mozgalom” élén Balázs János Kisbács község RMDSZ-es polgármestere, Kondrát Tibor és Kilin Zoltán helyi tanácsosok, Kőszegi Miklós, valamint Papp Varga Attila mérai RMDSZ-elnök állt. A fő támogatók: Túrós Zsolt, Frinkuj Árpad és János, Gázner Róbert. Kocsis Sándor, Bodo Gabriel, Bikali Ferenc, Gorbai Attila, Popa Marcel és az Eco comunal.

Kondrát Tibor lapunknak elmondta: idén is volt munka bőven mindkét településen, több tucat teli zsák szemét gyűlt össze, de nem annyi, mint az elmúlt években. Fejlődik a világ, az emberek egyre inkább megnézik mit hova hajítanak, ugyanakkor egyre több a természetszerető kiránduló, ezek nem hagynak maguk után hulladékot, amit pedig találnak, igyekeznek összeszedni, magyarázta.  A takarításban besegítettek néhányan a kisbácsi ifjúsági házban ideiglenes otthonra lelt ukrán menekültek közül is. Felsorakoztak ugyanakkor a kisbácsi magyar ovisok az óvó néni, Éles Kriszta vezetésével.Mérában több mint 140 fő,diákok,tanárok, iskolaigazgató, szülök,nagyszülők vettek részt a falutisztításban.

Az akció végén mindkét településen megvendégelték a résztvevőket. Az egyik magyar étterem felajánlotta: vendégüknek tekintik azt a családot, amelyik a legnagyobb számban vesz részt a takarításon. Mérában egy kilenctagú család élhet ezzel a lehetőséggel. 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Biztosan nevetünk majd Katával, ha ...
VIDEÓ – Tűzijáték a Szent ...
VIDEÓINTERJÚ – Surányi Ildikó: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ