Ciucă: korszerűsíteni kell a hadsereget
Vissza

Ciucă: korszerűsíteni kell a hadsereget

A régió biztonsága létfontosságú az ország biztonsága szempontjából, és az ukrajnai háború ismételten megmutatja, hogy Romániának modern, korszerűen felfegyverzett hadseregre van szüksége - állapította meg a román tengerészet napján megfogalmazott üzenetében a kormányfő.

Nicolae Ciucă szerint Románia hozzájárul a hajózás és a kereskedelem biztonságához a Fekete-tengeren, és bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani és a stabilitás garanciája lenni a Fekete-tenger és a Földközi-tenger térségben.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy támogatja a román hadsereg korszerűsítését, ami az ukrajnai háború körülményei között még sürgősebbé vált. Ezért az elmúlt időszakban a NATO-nak és az EU-nak tett vállalásoknak megfelelően, illetve az új biztonsági kihívásokra való reagálás érdekében felgyorsult a román haditengerészet modernizációja - tette hozzá.

„A román haditengerészet a nemzeti érdekeket szolgálva garantálja a határok biztonságát, a folyami és a tengeri biztonságot, és hozzájárul a katonai-diplomáciai kapcsolatok fejlesztéséhez a Fekete-tengeren és mindenütt, ahol a román állam geostratégiai érdekei megkívánják' - olvasható Nicolae Ciucă üzenetében.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Biztosan nevetünk majd Katával, ha ...
VIDEÓ – Tűzijáték a Szent ...
VIDEÓINTERJÚ – Surányi Ildikó: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ