Balázs János polgármester a kisbácsi RMDSZ elnöke
Vissza

Balázs János polgármester a kisbácsi RMDSZ elnöke

Kisbácsban Balázs János polgármestert választották meg a helyi RMDSZ-szervezet élére. A polgármester munkáját 15 tagú választmány segíti. Balázs János fél éve vette át a korábbi elnöktől, Márton Elektől a helyi szervezet vezetését, a vasárnapi tisztújítás most hivatalosította a személycserét.

Balázs János a Szabadságnak elmondta: a 15 tagú választmányba sikerült lelkes fiatalokat is bevonni, név szerint Turos Ákost, Kilin Ádámot és Corujan Teodórát említette. Az ifjúságtól azt várják, hogy minél inkább kivegyék részüket a különböző kulturális rendezvények, fesztiválok, a Kisbácsban évtizedes hagyományokkal rendelkező szüreti mulatság megszervezésében.

„A jelen még a miénk, de a jövő bennük van. Azt szeretnénk, hogy átvegyék tőlünk a stafétát, amit célravezetőnek találnak, azt hasznosítsák, ugyanakkor szívesen vesszük a kritikájukat is, tegyék szóvá és ami még fontosabb, kerüljék el azokat a hibákat, amiket esetleg mi elkövettünk – mondta.

Az RMDSZ kisbácsi elnöke szerint a közösségszervezés szempontjából nagyon fontos, hogy a kisbácsi magyarok, különösen a fiatalok minél nagyobb számban vegyenek részt ezeken a rendezvényeken. Nem is a szórakozás a lényeg, de például egy szalonnafesztivál vagy Szentiványi-nap alkalmával, oldottabb hangulatban még jobban működik a kommunikáció, a tájékozódás-tájékoztatás, a közös megoldáskeresés a közösséget foglalkoztató problémákra. Előny, hogy Balázs János a község polgármesteri minőségében az önkormányzat hatáskörébe tartozó kérdésekről „első kézből” tud tájékoztatni.

A kisbácsiakat foglalkoztató problémák közül mindenekelőtt a Kolozsvár irányából egyre zsúfoltabbá váló közlekedést nevezte meg, prioritás ugyanakkor a szennyvízhálózat bővítése, amelyre pályázatot tettek le az országos újjáépítési alapnál (PNRR). Szintén napirenden az óvodai helyek számának növelése.

Borítókép: Kondrát Tibor


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Képtelen teljesíteni vállalásait az új ...
Fehér megye gazdaságát is fellendíti a ...
Törökországi és szíriai földrengés: ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ