Babérkoszorús örökség: családi munkafüzet és társasjáték Mátyásról és koráról
Vissza

Babérkoszorús örökség: családi munkafüzet és társasjáték Mátyásról és koráról

A Korzo Egyesület két újdonsággal készül Mátyás király születésnapjára: megjelenik legújabb családi munkafüzetük, valamint bemutatják társasjátékukat.

Babérkoszorús örökség: barangolás Mátyás király nyomában című kiadvány 8-12 éves gyerekeknek és családjaiknak szól. Bemutatja azokat a kolozsvári emlékeket, amelyek az uralkodó nevéhez köthetők. Történetek, feladatok és játékok segítségével elevenedik meg a reneszánsz király világa, és válik befogadhatóbbá a több mint 500 éves múlt, amelynek épített örökségéről, művészetéről és gasztronómiájáról mind szó esik. A felfedezőket egy ősi hollónemzetség leszármazottja kíséri útjukon, akit életre is kelthetnek az olvasók, ha a füzetben található sablon felhasználásával elkészítik papírból. 

A Mátyásos: útban a királyhoz nevet viselő társasjátékot a 4-575 év közöttiek mind kipróbálhatják, játszhatják. Ahogy a címe is elárulja, a játékosoknak a király színe elé kell járulniuk, aki pedig a leghamarabb ér Mátyáshoz, az lesz a nyertes. Az úton viszont akadályokba is ütközhetnek, vagy akár épp segítőkre találhatnak az „utazók”. A társasjáték a Mátyás korabeli mindennapi élet megismeréséhez is hozzásegíti a játékos kedvű kisebbeket és nagyobbakat, akik 10 szereplő közül választhatnak – megszemélyesíthetik Janus Pannoniust, Kinizsi Pált, de Beatrix királynét és a Corvin-hollót is. A játékhoz tartozó kártyák hátoldalát Hatházi Rebeka festette.

Mindezekről szombaton, február 23-án, 11 órától fognak még többet elárulni a Korzósok, a Mátyás-napok keretében szervezett eseményen. A bemutatón lehetőség nyílik kipróbálni a társasjátékot, lesz papírholló készítés, és friss, nyomdaillatú családi munkafüzetük is megvásárolható lesz a helyszínen.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: vasutassiker öngóllal
Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Kolozs megyében apadt leginkább a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ